Αναζήτηση

Πως να βρεις drum loops για τα τραγούδια σου


Όταν βρισκόμαστε στη διαδικασία ηχογράφησης ,πολλά μπορούν να μας δυσκολέψουν ή να μας βάλουν σε προβληματισμό. Ένα από αυτά είναι και το πως να έχουμε ρυθμούς για τα τραγούδια μας. Ιδιαίτερα αν δεν ασχολείσαι με midi ηχογράφηση ,τότε σίγουρα θέλεις να έχεις κάποιους έτοιμους ρυθμούς για να μπορέσεις να τους προσαρμόσεις στο τραγούδι σου.

Στην ενότητα που έχουμε ξεκινήσει «Ηχογραφούμε ένα τραγούδι» στο YouTube θα σου δείξω πως μπορείς να ηχογραφήσεις ντραμς χρησιμοποιώντας vst instruments. Στο σημερινό blog post θα σου προτείνω ένα τρόπο για να έχεις έτοιμα drum loops που θα σε βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσεις στα τραγούδια σου. Είναι πολύ εύκολο, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις στο ίντερνετ. Για να σε βοηθήσω θα σου δώσω σήμερα κάποιες ιστοσελίδες που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν δείγματα ντραμς αλλά και οργάνων. Κυρίως όμως για ρυθμικά μοτίβα.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε με τις προτάσεις μου. Το πρώτο site είναι το looperman.com.Μπορείς να κάνεις αναζήτηση ανάλογα με το είδος της μουσικής που θέλεις να βρεις.Έχει ένα παράθυρο για να κάνεις πιο εξιδανικευμένη αναζήτηση.Συνεχίζω με το sampleswap.org. Ίδια φιλοσοφία όπως επίσης και το freesoundeffects.com.Έχει drum loops αλλά έχει και μια μεγάλη βιβλιοθήκη από ήχους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα τραγούδια σου.

Όλα τα drum loops μπορείς να τα ακούς και να διαλέξεις ποιο σου κάνει για να το «κατεβάσεις».Στα περισσότερα sites μπορείς να τα κατεβάσεις εντελώς δωρεάν ,απλά μπορεί να σου ζητήσουν να κάνεις μια εγγραφή με το mail σου.

Επόμενη πρόταση μου είναι το orangefreesounds.com.Επίσης έχει βιβλιοθήκη με ήχους που μπορείς να αναζητήσεις και να ακούσεις ποιο σου κάνει περισσότερο. Επίσης ένα πολύ καλό site είναι και το audioblocks.com με πάρα πολλά δείγματα που θα μπορείς να ακούσεις και να κατεβάσεις.

Τώρα όσον αφορά τα drum loops θα τα κατεβάσεις σε μορφή wav και έτσι θα μπορέσεις να τα βάλεις στο project σου.Αν δεν ξέρεις πως να τα εισάγεις στο τραγούδι σου μπορείς να επιλέξεις από το μενού File – Import -Audio file και έτσι εισάγεις την λούπα σου στο project. Βέβαια μπορεί να συναντήσεις δυσκολία να προσαρμόσεις το δείγμα στο tempo του τραγουδιού,αλλά θα κάνω ένα μάθημα που θα σου εξηγήσω με ποιο τρόπο μπορείς να προσαρμόσεις μια λούπα στη ταχύτητα του τραγουδιού σου.

#ηχογράφηση #πωςναβρειςdrumloops #homestudioproject #ηχογράφησηστοσπίτι #πωςναηχογραφήσωτραγούδι