Αναζήτηση

Πως να προγραμματίσεις midi drumsΑν ρωτήσεις πολλούς ,μπορεί να σου πουν πως δεν συμφωνούν με το να χρησιμοποιούν midi drums στα τραγούδια τους.


Να σου είμαι ειλικρινής ,εγώ ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι.Φυσικά και ήθελα τα τραγουδια μου να έχουν φυσική ντραμς ,αλλά δουλεύουμε σε home studio και οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες.


Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και αν ασχολείσαι drum programming ,θα έχεις διαπιστώσει πως τα σημερινά vst instruments έχουν πάρα πολύ καλά δείγματα και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.


Όταν ξεκίνησα στο δικό μου στούντιο να κάνω τις πρώτες μου ηχογραφήσεις,θυμάμαι χρησιμοποιούσα το Sample Tank ή το Battery και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα.Καθώς πρόοδευα και γινόμουν καλύτερος ,διαπίστωσα πως κάτι “φταίει” στο γενικό σύνολο.Ξέρεις πιο ήταν αυτό;


Παρόλο που ,το δείγμα ήταν πολύ καλό, ο τρόπος που είχα χειριστεί και προγραμματίσει τη drums ήταν λάθος.Γι αυτό το λόγο ,θέλω στο σημερινό post να σου μιλήσω για το drum programming.


Πρώτα απ’ όλα τι είναι το drum programming; Μπορείς να πεις πως είναι η διαδικασία σύνθεσης του μέρους της ντραμς.Δημιουργείς το κάθε μέρος της ντραμς χρησιμοποιώντας vst instruments και δείγματα από ντραμς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό μέρος της μουσικής παραγωγής και γι αυτό πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μάθουμε να το κάνουμε σωστά.