Αναζήτηση

Μπορώ να κάνω επαγγελματική δουλειά σε home studio;


Μπορώ να κάνω επαγγελματική δουλειά σε Home studio; -blog post-HomeStudioProject.com

Όταν ξεκινούσα στο δικό μου home studio το 2000 ,ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η τεχνολογία θα εξελισσόταν τόσο και θα μπορούσα να έχω στη διάθεση μου τόσα vst instruments και τόσα πολλά plugins.

Βέβαια οι ενορχηστρώσεις μου για τότε (και πιο πολύ για μένα ) ήταν πάρα πολύ καλές! (άσχετο αν σήμερα τις ακούω και γελάω!) .


Το θέμα του σημερινού blog post είναι ένα ερώτημα που απασχολεί όλους μας . Μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και να «βγάλουμε» προς τα έξω μια επαγγελματική δουλειά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Απλά θα ήθελα να το αναλύσουμε λίγο για να γίνω πιο συγκεκριμένος και πιο κατατοπιστικός. Έχω παρατηρήσει πως πολλές φορές με ρωτάνε μαθητές μου ή φίλοι εδώ στο HomeStudioProject “Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για να έχω καλύτερο ήχο;» ή «Ποιο plug in θα μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα;»


Υπάρχει μια γενική θεωρία πως για να κάνεις μια πολύ καλή κι επαγγελματική δουλειά ,δυστυχώς πρέπει να πας σε επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Φυσικά τα στούντιο αυτά έχουν μηχανήματα και υποδομές που δεν έχουν καμία σχέση με τον στοιχειώδη εξοπλισμό που έχεις στη κρεβατοκάμαρα σου ή στο σαλόνι σου. Έχουν επενδύσει κάτι χιλιάδες ευρώ για να έχουν τον χώρο αυτό που βλέπεις και εντυπωσιάζεσαι.