Αναζήτηση

Μπορώ να κάνω επαγγελματική δουλειά σε home studio;Όταν ξεκινούσα στο δικό μου home studio το 2000 ,ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η τεχνολογία θα εξελισσόταν τόσο και θα μπορούσα να έχω στη διάθεση μου τόσα vst instruments και τόσα πολλά plugins.

Βέβαια οι ενορχηστρώσεις μου για τότε (και πιο πολύ για μένα ) ήταν πάρα πολύ καλές! (άσχετο αν σήμερα τις ακούω και γελάω!) .


Το θέμα του σημερινού blog post είναι ένα ερώτημα που απασχολεί όλους μας . Μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και να «βγάλουμε» προς τα έξω μια επαγγελματική δουλειά;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Απλά θα ήθελα να το αναλύσουμε λίγο για να γίνω πιο συγκεκριμένος και πιο κατατοπιστικός. Έχω παρατηρήσει πως πολλές φορές με ρωτάνε μαθητές μου ή φίλοι εδώ στο HomeStudioProject “Ποιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω για να έχω καλύτερο ήχο;» ή «Ποιο plug in θα μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα;»


Υπάρχει μια γενική θεωρία πως για να κάνεις μια πολύ καλή κι επαγγελματική δουλειά ,δυστυχώς πρέπει να πας σε επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων για να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Φυσικά τα στούντιο αυτά έχουν μηχανήματα και υποδομές που δεν έχουν καμία σχέση με τον στοιχειώδη εξοπλισμό που έχεις στη κρεβατοκάμαρα σου ή στο σαλόνι σου. Έχουν επενδύσει κάτι χιλιάδες ευρώ για να έχουν τον χώρο αυτό που βλέπεις και εντυπωσιάζεσαι.Το θέμα όμως δεν έγκειται στα μηχανήματα ούτε στην μεγάλη κονσόλα που έχει το στούντιο. Γιατί από μόνα τους αυτά δεν μπορούν να άνουν θαύματα! Ο βασικός παράγοντας είναι αυτός που θα τα χειριστεί αυτά τα μηχανήματα και πως θα επεξεργαστεί την ηχογράφηση που έχει στα χέρια του. Τι θέλω να πω με αυτό; Να σου το εξηγήσω διαφορετικά. Ας πούμε για παράδειγμα πως σου κάνουν πρόταση από ένα τέτοιο στούντιο να καθίσεις και να φτιάξεις εκεί το επόμενο demo σου.Είσαι σίγουρος πως θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις; Όχι.Γιατί; Επειδή δεν γνωρίζεις να τα δουλέψεις.

Με λίγα λόγια, αν αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια σε αυτό που λέγεται home studio ,τότε να είσαι σίγουρος πως τα αποτελέσματα που θα έχεις θα είναι καταπληκτικά.


Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα από παραγωγές στο εξωτερικό που είναι από home studio και ίσως να μην το γνωρίζεις ,αλλά έχουν γίνει παγκόσμιες επιτυχίες.

Ναι ,μπορείς να κάνεις δουλειά επαγγελματικού επιπέδου στο home studio σου και να μείνεις κι εσύ ο ίδιος έκπληκτος με τα αποτελέσματα! Το μυστικό της επιτυχίας; Πολλή δουλειά! Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που θα σου δώσουν καταπληκτικά αποτελέσματα με τη πρώτη! Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στο home studio σου και θα ανταμειφθείς!


Με αυτά που έχεις ,μπορείς να καταφέρεις φανταστικά αποτελέσματα. Απλά πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να δεσμευτείς .Είμαστε σε μια εποχή που ο συνθέτης ,ο τραγουδοποιός ,πρέπει να είναι και λίγο ενορχηστρωτής ,να είναι και λίγο mixing engineer όπως και recording engineer.


Κάθε μέρα θα γίνεσαι και καλύτερος. Θα ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα και με τις τεχνικές που θα μαθαίνεις και θα τις εφαρμόζεις στα τραγούδια σου ,θα βελτιώνεσαι σε κάθε project που θα τελειώνεις.


Καλές ηχογραφήσεις!HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon