Αναζήτηση

Η μαγειρική και το home studio


HomeStudioProject ,Η μαγειρική και το home studio

Σήμερα θέλω να σου πω κάτι που διαπίστωσα.Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας ,όπως όλοι μας,ήμουν σπίτι συνεχεια.Ένα παράγμα που μου αρέσει να κάνω είναι να μαγειρεύω.Έτσι ,αποφάσισα να μαγειρεύω καθημερινά.


Σε πολλά πράγματα ,όμως δεν είμαι καλός.Για παράδειγμα ,όταν φτιάχνω πιλάφι δεν μπορούσα να πετύχω να είναι σπυρωτό και τραγανό.Είδες ότι χρησιμοποίησα αόριστο; Δεν έκανα κάθε μέρα πιλάφι αλλά ήθελα να μάθω να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται. Γι αυτό το λόγο πολλά πιάτα που έκανα είχε συνοδευτικό πιλάφι. Το αποτέλεσμα;Έμαθα να κάνω το πιλάφι ,ακριβώς όπως πρέπει!Θα μου πεις ,εδώ είναι ένα site που μιλάμε για ηχογραφήσεις και μίξεις ,κι εσυ μας μιλάς για μαγειρική; Θέλω να σου κάνω παραλληλισμό με το home studio. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με το στούντιο σου τόσο καλύτερος γίνεσαι. Δεν χρειάζεται να κάνεις το τέλειο τραγούδι. Και θες να σου πω κάτι; Δεν πρόκειται να πετύχεις το τέλειο. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Οι πρώτες σου ηχογραφήσεις ,οι πρώτες σου μίξεις θα είναι πιο μέτριες ,αλλά αυτό αλλάζει μόνο με την πρακτική εξάσκηση.Δεν μπορείς να ξεκινήσεις να μαγειρεύεις και το πρώτο φαγητό που θα κάνεις να είναι μουσακάς! Θα πρέπει να ξεκινήσεις με αυγά τηγανιτά και στη καλύτερη να κάνεις και πατάτες τηγανιτές ή έστω μια σκέτη μακαρονάδα. Να βράσεις τα μακαρόνια και να πετύχεις να είναι σωστά βρασμένα και να μην «λασπώσουν» όπως λένε στη μαγειρική γλώσσα.
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το home studio.Αν δεν ξέρεις ή δεν ασχολείσαι εντατικά στο να κάνεις μια σωστή ηχογράφηση, δεν μπορείς να απαιτείς από τον εαυτό σου να κάνει μια τέλεια μίξη. Όλα θέλουν τον χρόνο τους και προσωπική εξάσκηση.


Πολλοί φίλοι εδώ στο HomeStudioProject μου στέλνουν mail και με ρωτάνε πως μπορούν να βελτιώσουν την μίξη της φωνής ή πως μπορούν να βγάλουν πολύ καλό ήχο στη κιθάρα τους κλπ. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η επανάληψη φέρνει την μάθηση και την εμπειρία.Δεν είναι σωστό να έχουμε ένα project και να δουλεύουμε μήνες και να κάνουμε συνέχεια δοκιμές στο ίδιο. Βασική προϋπόθεση είναι να τελειώνουμε ένα τραγούδι μας και να προχωράμε στο επόμενο.Μόνο έτσι γινόμαστε καλύτεροι. Με την επανάληψη και τη συνεχή εξάσκηση. Αν ασχολείσαι με το στούντιο σου μια φορα την εβδομάδα θα αργήσεις να δεις βελτίωση σε σύγκριση με κάποιον που ασχολείται έστω μια ωρίτσα την ημέρα.

0 Σχόλια