Αναζήτηση

Χρειάζεσαι ένα σετ φτηνά ηχεία


Είμαι σίγουρος ότι όποτε μπορείς κοιτάζεις εξοπλισμό για Home studio ,μικρόφωνα ,ακουστικά ,monitors , midi keyboards . Μπορείς να σερφάρεις ώρες και να ψάχνεις αυτά που θέλεις να αγοράσεις και να επενδυσεις για το home studio σου.


Αυτό ,όμως , που δεν έχεις σκεφτεί ,είναι να αγοράσεις ,ένα σετ φτηνά ηχεία και όταν λέω φτηνά,το εννοώ. Απλά ηχεία υπολογιστή.Στο σημερινό blog post ,θα σου εξηγήσω γιατί χρειάζεσαι ένα σετ τέτοια ηχεία.


Υπάρχουν δυο περιπτώσεις.Μπορεί να έχεις ένα σετ studio monitors και εκεί να κάνεις τις ηχογραφήσεις σου και τις μίξεις σου. Η δεύτερη περίπτωση είναι αν δουλεύεις αποκλειστικά με ακουστικά. Και στις δυο περιπτώσεις ,τα αυτιά σου δεν είναι αντικειμενικά και θα σου το εξηγήσω αμέσως.


Στην πρώτη περίπτωση ,που έχεις ,δηλαδή, ένα σετ studio monitors , ακούς τα πάντα από εκεί. Έχεις βάλει τα ηχεία σου μέσα στο δωμάτιο σου σωστά ( μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό blog post εδώ) και είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα που ακούς.Είσαι όμως αντικειμενικός;


Τα φτηνα ηχεία σου δείχνουν λάθη στη μίξη!


Εδώ ,λοιπόν,είναι που χρειάζεται να έχεις ένα σετ φτηνά ηχεία εγκατεστημένα στο home studio σου. Θα σου εξηγήσω γιατί.Τα φτηνά ηχεία ,όσο κι αν σου φανεί παράξενο , σου δείχνουν κάποια λάθη που μπορεί να έχεις κάνει και να μην έχεις δώσει σημασία.


Τα φτηνά ηχεία δεν έχουν τόσο καλή απόκριση μπάσου (bass response) και συνήθως έχουν και ελάχιστη ευκρίνεια στα ψηλά ,άρα τι μένει; Τα μεσαία που μερικες φορές είναι και υπερβολικά.Εκει ,λοιπόν,μπορεί να ακούσεις κάποια συχνότητα που ίσως δεν είχες παρατηρήσει στα monitors .


Αυτό που μπορείς να κάνεις ,είναι να βάλεις ένα EQ στο mix buss ή στο master out κ