Αναζήτηση

GUITAR RIG:Ένα software για την κιθάρα σου
Πολλές φορές έχουμε πει,ότι η εποχή που ζούμε είναι προνομιακή γιατί η τεχνολογία μας δίνει πάρα πολλές δυνατότητες που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν χρόνια.


Μια από αυτές τις ευκολίες που έχουμε είναι ότι μπορούμε να ηχογραφήσουμε ηλεκτρική κιθάρα χωρίς καν να έχουμε ενισχυτή στο σπίτι μας.


Ένα παλιό αλλά πολύ αξιόπιστο software για κιθάρες είναι το Guitar Rig από την Native Instruments. Μπορείς να πεις ,πως έχεις τα πάντα σε αυτό το πρόγραμμα. Έχει έτοιμα presets που μπορείς απλά να τα επιλέξεις και να τα χρησιμοποιήσεις. Στα presets βλέπεις διάφορες κατηγορίες ,όπως Guitar Amps (ενισχυτές για κιθάρα) ,Bass Amps (ενισχυτές για μπάσο) ,έχει εφέ ,που στην συγκεκριμένη λίστα ,σου δίνει ένα συνδυασμό εφέ κι εσύ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατευθείαν στο τραγούδι σου. Έχει στυλ τραγουδιών που και από εκεί μπορείς να διαλέξεις κάποιο preset και να ξεκινήσεις να δουλεύεις.Επίσης έχει μια κατηγορία components που σου έχει ξεχωριστά το κάθε ένα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να φτιάξεις τη δική σου σειρά με εφέ για το δικό σου ύφος. Έχει ενισχυτές ,καμπίνες ,όλα τα εφέ reverb,delay,distortion ,pitch , modulation αλλά και EQ .Θέλει λίγο χρόνο να το ψάξεις και να δεις πως λειτουργεί. Αυτά που σου αρέσουν μπορείς να τα αποθηκεύεις σαν δικά σου presets και να τα βλέπεις μέσα στη λίστα για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε επόμενα projects.Το software αυτό κατά την εγκατάσταση του ,σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις αν θες να το χρησιμοποιείς σαν plugin στο πρόγραμμα σου ή και σαν standalone εφαρμογή. Μπορείς δηλαδή να την «ανοίξεις» χωρίς το Cubase για παράδειγμα και να δουλέψεις κάποια presets. Στο πρόγραμμα ηχογράφησης σου μπορείς να το βρεις στα plug ins και να το χρησιμοποιήσεις στα inserts.

HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon