Αναζήτηση

Γιατί πρέπει να προσπαθείς πάντα


Έχει περάσει ένας μήνας από την τελευταία ανάρτηση που έγινε στο homestudioproject αλλά θα ήθελα να σου πω , πως υπάρχουν και κάποια πράγματα στη ζωή που σίγουρα θα σε βγάλουν «εκτός προγράμματος» αλλά η ζωή έχει τις όμορφες της στιγμές έχει όμως και τις δύσκολες στιγμές. Έτσι σε μια τέτοια στιγμή , σίγουρα αποδιοργανώνεσαι και σκέφτεσαι πολλά αλλά έρχεται η στιγμή που πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου πως δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να συνεχίσεις να προσπαθείς.

Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί πως με όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητα σου με τις τόσες υποχρεώσεις και με τους ρυθμούς που έχεις ,δεν πρόκειται ποτέ να προλάβεις να κάνεις κάποια πράγματα για σένα. Πάντα σε πιάνει ένα «παράπονο» και μπορεί να κάθεσαι να μιζεριάζεις και να κλαις πως με όλα αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις μέσα στην ημέρα , δεν μπορείς , δεν σου μένει καθόλου ενέργεια για να κάνεις κάποια πράγματα μέσα στην ημέρα. Έχω ακούσει πολλούς που λένε (κι εγώ το έχω πει ,για να είμαι ειλικρινής) : « Δεν γίνεται να κάνεις τόσα πολλά πράγματα μέσα σε μια ημέρα και μετά να έχεις την διάθεση να κάνεις κάτι δικό σου. Θα σου απαντήσω σε αυτή τη «δικαιολογία» με , μια ερώτηση που θα ήθελα να τη σκεφτείς πολύ καλά και σοβαρά και θα το εκτιμούσα να μου έγραφες στα σχόλια την γνώμη σου. « Αν δεν είχες αυτή τη τόσο βαρετή δουλειά που κάνεις ,η οποία δεν σε εκφράζει καθόλου και αν δεν είχες όλες αυτές τις υποχρεώσεις που σε κατακλύζουν καθημερινά, πόσες ώρες πιστεύεις πως θα καθόσουν να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά θες και αγαπάς;» Ξέρω τι θα μου απαντήσεις: «Πολλές περισσότερες απ’ότι έχω τώρα» Σίγουρα, δεν αντιλέγω αλλά μήπως θα είναι μόνο στην αρχή; Τι θέλω να πω με αυτό; Όταν ξεκινάμε κάτι , πάντα νιώθουμε στην αρχή ένα ενθουσιασμό και πολύ ενέργεια για να κάνεις αυτό που πραγματικά θες. Μήπως μετά όμως όλη αυτή η ενέργεια πέφτει σε κανονικά επίπεδα; Μπορεί να βρεις τρόπο να σταματήσεις αυτή τη βαρετή δουλειά που κάνεις ,αλλά με τα υπόλοιπα τι γίνεται; Πάντα θα υπάρχουν υποχρεώσεις και θα πρέπει να ανταπεξέλθεις σε αυτές. Κι έτσι ίσως να αρχίσεις να νιώθεις πάλι πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα , ούτε θέλω να σου πω πως δεν αξίζει να ρισκάρεις. Θέλω να σου πω πως δεν χρειάζεται να γεμίζουμε την μέρα μας με μιζέρια και με δικαιολογίες. Έχω γράψει στο παρελθόν πώς να σταματήσεις τις δικαιολογίες και να κάνεις πραγματικά βήματα προς το στόχο σου. Η ημέρα έχει 24 ώρες ακριβώς τόσες έχουν όλοι οι άνθρωποι στη Γη και ακριβώς τις ίδιες ώρες είχαν και έχουν τόσοι πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι, που πέτυχαν το αδιανόητο για εμάς αλλά οι ίδιοι το πίστευαν ακράδαντα. Τον ίδιο χρόνο έχουμε μέσα στην ημέρα κι με κάποιον που δουλεύει πολλές περισσότερες ώρες από εσένα αλλά θα βρει λίγο ποιοτικό χρόνο που θα τον αφιερώσει στα παιδιά του και μόλις κοιμηθούν θα καθίσει να μελετήσει μια ξένη γλώσσα που αποφάσισε να μάθει, ή να εξασκηθεί στη κιθάρα. Θα βάλει το ξυπνητήρι μια ώρα νωρίτερα για να μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω για τον εαυτό του και μετά θα φύγει για τη δουλειά του με ικανοποίηση πως έχει κάνει κάτι για τον ίδιο. Έχουμε τον ίδιο χρόνο με όλους αυτούς τους μεγάλους επιστήμονες που αφιέρωσαν χρόνια από τη ζωή τους για να επινοήσουν κάτι που δεν μπορούσε να το διανοηθεί ανθρώπινος νους στην εποχή τους. Κι όμως πέτυχαν γιατί το πίστευαν. Είχαν περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα από εσένα; Όχι! Ακόμα και τώρα στις μέρες μας. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε δει τόσα πολλά καινούρια πράγματα ,που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πριν δέκα χρόνια πως κάποια ημέρα θα υπήρχαν στην αγορά. Να σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Όταν πήγαινα σχολείο και έπρεπε να βρούμε πληροφορίες για κάποια εργασία που μπορεί να είχαμε ,θα έπρεπε να ανατρέξω σε κάποια εγκυκλοπαίδεια ή να πάω σε κάποια βιβλιοθήκη για να βρω όλα αυτά που χρειαζόμουνα. Τώρα , όμως; Με την τεχνολογία στα χέρια μας ,μπορούμε να έχουμε ,οποιαδήποτε πληροφορία και όχι μια αλλά χιλιάδες σε κάποια δευτερόλεπτα με τη βοήθεια της Google.

Να σου δώσω κι ένα παράδειγμα με μουσική. Όταν ήθελα να ακούσω το αγαπημένο μου συγκρότημα ή καλλιτέχνη ,έπρεπε να αγοράσω τον δίσκο ή την κασέτα ή αλλιώς θα έπρεπε να ακούω στο ραδιόφωνο σε περίπτωση που θα βάλουν το αγαπημένο μου τραγούδι. Και για να δεις το βίντεο κλιπ θα έπρεπε να περιμένεις την σχετική εκπομπή στη τηλεόραση. Ενώ τώρα; Με μια κίνηση μπορείς να ακούσεις οποιοδήποτε τραγούδι και να βρεις και όλες τις διασκευές που έχουν γίνει. Μπορούσες να φανταστείς πριν δέκα χρόνια ή περισσότερα πως θα υπάρχει ένα YouTube που θα μπορείς να ακούσεις και να δεις οτιδήποτε θελήσεις. Όταν ξεκίνησε το YouTube , ο ιδρυτής του δεν είχε φανταστεί πως θα γινόταν η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Σωστά; Κι όμως έγινε!

Τι θέλω να σου πω με όλα αυτά; Δεν χρειάζεται να βρίσκεις δικαιολογίες. Λύσεις πρέπει να βρίσκεις! Ξέρω πως είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις που καθημερινά έχεις, αλλά δεν γίνεται να το προβάλεις σαν εμπόδιο. Πρέπει να βρεις τρόπους να είσαι παραγωγικός και για αυτά που πραγματικά θες να κάνεις εσύ. Θέλεις να ηχογραφήσεις τη μουσική σου και να τη μοιραστείς με τον κόσμο. Δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορείς να το καταφέρεις, απλά πρέπει να το πιστέψεις. Ίσως να έχεις να καλύψεις πολλά κενά όσον αφορά το home studio και να χρειάζεται να δουλέψεις περισσότερο. Για να πετύχεις όμως και να έχεις καλά αποτελέσματα στο home studio σου , πρέπει να δουλέψεις. Να ηχογραφείς συνέχεια για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να κάνεις μίξεις για να γίνεις καλύτερος. Μη σταματάς. Θα πετύχεις αρκεί να το πιστέψεις εσύ ο ίδιος. Μη σπαταλάς το χρόνο σου στη μιζέρια και στις δικαιολογίες! Να είσαι δημιουργικός! Αν χρειάζεσαι οδηγίες πώς να είσαι παραγωγικός στο home studio ,μπορείς να τις βρεις εδώ,

Θέλω τα σχόλια σου και να μου πεις αν αντιμετωπίζεις κι εσύ προβλήματα με τον χρόνο σου και πως τον διαχειρίζεσαι.

#προσπάθεια #στόχος #διαχείρισηχρόνου

HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon