Αναζήτηση

Μπορώ να ηχογραφήσω με δυναμικό μικρόφωνο;
Αυτό το post είναι μια ιδέα που μου ήρθε να γράψω ,μετά από ερώτηση δυο φίλων και συνδρομητών στο HomeStudioProject. Θέλω να μιλήσουμε για αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του post.»Μπορώ να ηχογραφήσω με δυναμικό μικρόφωνο;»


Η απάντηση είναι απλή και θα μπορώ να την αιτιολογήσω ,γιατί τα πρώτα χρόνια στο home studio μου ηχογραφούσα με δυναμικό μικρόφωνο και μάλιστα με Shure SM58. Κλασικό μικρόφωνο για τους τραγουδιστές τότε και μπορώ να σου πω ακόμα και σήμερα. Ναι, μπορείς να ηχογραφήσεις με δυναμικό μικρόφωνο! Ξέρω τι θα πει κάποιος που έχει ηχογραφήσει μόνο με πυκνωτικό μικρόφωνο. Πως δεν γίνεται ,χάνεις πολλές συχνότητες και πολλά άλλα.


Επιμένω και σου λέω ναι μπορείς να ηχογραφήσεις και για να σου το αποδείξω ακόμα πιο πολύ στις σημερινές ηχογραφήσεις ένα πολύ καλό μικρόφωνο που προτείνεται για ηχογράφηση ακουστικών οργάνων και ιδιαίτερα κιθάρες είναι το Shure SM57. Είναι δυναμικό μικρόφωνο και σου δίνει πολύ καλά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από πολλούς που έχουν home studio και μάλιστα δεν κοστίζει και πολλά. Μπορείς να το βρεις από €85-110 .Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δυναμικό μικρόφωνο για να ηχογραφήσεις κιθάρες ,φωνή και οτιδήποτε θέλεις. Μπορεί να μου πεις πως δεν θα έχεις τόσο καλό σήμα (δυνατό) όσο στο πυκνωτικό. Δεν πειράζει, ακόμα και πυκνωτικό να είχες θα σου έλεγα να μην ηχογραφείς πολύ δυνατά! Θα «ανεβάσεις» την ηχογράφηση σου μετά στη μίξη. Αν σου λείπουν κάποιες συχνότητες θα τις βρεις και θα τις αναδείξεις με το EQ.


Θυμάμαι ,έχω ηχογραφήσει ένα ντέμο μου στο home studio μου με το Shure SM58 και το ακούει ένας φίλος μου που έχει ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Μου λέει «πολύ ωραία ηχογράφηση φωνής. Με τι μικρόφωνο γράφεις;» Όταν του απάντησα με δυναμικό μικρόφωνο και μάλιστα με ποιο , δεν με πίστευε καθόλου.


Το μυστικό ξέρεις ποιο είναι; Δεν είχα άλλο μικρόφωνο για να ηχογραφήσω και το μόνο που ήθελα ήταν να ετοιμάσω τα ντέμο μου. Άρα αυτό που έκανα ήταν να βγάλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτά που είχα. Ήμουν δημιουργικός και τα κατάφερα. Αυτό λέω λοιπόν και σένα και στους μαθητές μου που με ρωτάνε. Αν έχεις ένα δυναμικό μικρόφωνο και δεν μπορείς να αγοράσεις τώρα ένα πυκνωτικό ,τότε δούλεψε με αυτό που έχεις. Μάθε το και θα καταφέρεις πολύ καλά αποτελέσματα!

0 Σχόλια