Αναζήτηση

3 τρόποι για κουρδισμένα φωνητικά


Ένα πολύ βασικό συστατικό μιας επιτυχημένης παραγωγής ενός τραγουδιού ,είναι η πολύ καλή ηχογράφηση.Όλα ξεκινούν από την ηχογράφηση.Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Είναι καλύτερο να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία και στην ηχογράφηση ,παρά να ταλαιπωρούμαστε μετά στην επεξεργασία και στη μίξη.


Σήμερα θα σου πω 3 τρόπους που θα μπορέσεις να πετύχεις τέλεια κουρδισμένα φωνητικά ,χωρίς κανένα πρόγραμμα ,αλλά με απλές κινήσεις.

  1. Φωνή με βάθος

  2. Αυτόματη αυξομείωση της φωνής κατα τη διαρκεια της ηχογραφησης

  3. Χρησιμοποίησε 1 μόνο ακουστικό


Σε περίπτωση που δεν τραγουδάς εσύ τα τραγούδια σου και φέρνεις ένα /μια τραγουδιστή/ρια ,τότε είναι πολύ βασικό να κάνεις κάποια βασικά πράγματα για να κάνεις τον τραγουδιστή να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο τραγουδιστής πρόκειται να αποδώσει ένα τραγούδι που του είναι άγνωστο ,άρα και αυτό είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να τον λάβουμε υπόψιν μας.


Φωνή με reverb ή όχι;

  • Πριν ξεκινήσουμε την ηχογράφηση ,βάζουμε τον τραγουδιστή μπροστά στο μικρόφωνο και προσπαθούμε να πάρουμε στάθμη της φωνής του για να μην έχουμε clipping (ψηφιακή παραμόρφωση) .Αυτό το ελέγχουμε στα πιο δυνατά μέρη του τραγουδιού ,που είναι όλα τα όργανα. Ρωτάμε τον τραγουδιστή ,αν ακούει καλά και αν θέλει βάθος για να τραγουδήσει.


<