Αναζήτηση

Προθεσμίες: Το βασικό κλειδί για την παραγωγικότητα


homestudioproject,προθεσμίες το κλειδί για την παραγωγικότητα

Ζούμε σε μια εποχή που οι ρυθμοί της είναι γρήγοροι και προσπαθούμε να προλάβουμε τα πάντα και ίσως να προλαβαίνουμε τα πάντα. Αλήθεια όμως; Προλαβαίνουμε τα πάντα ή μόνο αυτά που πρέπει;

Εχεις αναρωτηθεί πόσες φορές έχεις αναβάλει κάτι που θες να κάνεις για τον εαυτό σου; Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως υπάρχουν και τα θέλω μας. Αν και το γνωρίζεις πολύ καλά. Υπάρχουν πολλές φορές και είμαι σίγουρος γι αυτό, που έχεις αφήσει πιο πίσω τα δικά σου θέλω γιατί πάντα έχουν προτεραιότητα οι υποχρεώσεις μας.

Στη περίπτωση τη δική σου όπως και πολλών από εμάς , ένα από τα θέλω σου είναι και το να ασχοληθείς με τη μουσική σου. Σίγουρα ψάχνεις να βρεις τον χρόνο για να μπορέσεις να καθίσεις στο home studio σου και να ηχογραφήσεις ένα τραγούδι σου. Οι υποχρεώσεις όμως είναι τόσες πολλές και το μόνο που κάνεις είναι να λες στον εαυτό σου «Μια άλλη φορά» ή ¨Θα το κάνω την άλλη εβδομάδα που θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο» Πότε ,όμως, θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Το ξέρεις σίγουρα; Γιατί το αναβάλλεις;

Θα σου πω όμως ποιο είναι το χειρότερο; Ότι όταν τελικά βρίσκεις χρόνο ,ασχολείσαι με τόσα πολλά και ουσιαστικά δεν κάνεις τίποτα. Ξεκινάς το ένα τραγούδι που το έχεις αφήσει μισό, μετά ανοίγεις ένα άλλο project και στη συνέχεια θα ψάξεις και κάποια plug ins και κάποια vst instruments και ο χρόνος που έχεις στη διάθεση σου περνάει και διαπιστώνεις ,ότι δεν έχεις κάνει κάτι ουσιαστικό. Είσαι στο ίδιο σημείο που ήσουν. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, που είσαι τελειομανής και κάθεσαι ατελείωτες εβδομάδες και μήνες και ασχολείσαι με ένα και μόνο τραγούδι ,γιατί δεν σου αρέσει πως ηχογράφησες τις κιθάρες σε αυτό το τραγούδι και τις ξαναηχογραφείς μέχρι να πετύχεις το τέλειο ήχο ή όλο ασχολείσαι με τη μίξη και δεν είσαι ποτέ ευχαριστημένος.

Αυτό συμβαίνει για ένα και μόνο λόγο. Δεν βάζεις προθεσμίες. Το νούμερο ένα για να είσαι αποτελεσματικός ,παραγωγικός και το πιο σημαντικό για να τελειώνεις τα τραγούδια σου. Έχω μιλήσει κι άλλες φορές για τον σωστό προγραμματισμό και πόσο σημαντικό είναι να προγραμματίζεις αναλυτικά τον χρόνο σου στο home studio σου ,αλλά αυτό να μη συμβαίνει αγχωτικά. Πρέπει να θυμάσαι πως πρέπει να περνάμε ωραία στο home studio. Να νιώθουμε όμορφα που δημιουργούμε και όχι να είμαστε αγχωμένοι. Τότε κάτι δεν κάνουμε καλά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, είναι να προγραμματίζουμε τον χρόνο που θα έχουμε για εμάς για να ασχοληθούμε με την μουσική μας. Ακόμα κι αν είναι ένα δίωρο την εβδομάδα , αυτό πρέπει να είναι σωστά προγραμματισμένο και μετά βάζουμε για το καθετί που κάνουμε, προθεσμίες! Με τις προθεσμίες έχουμε ένα κίνητρο για να τελειώσουμε ένα τραγούδι μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να το τελειοποιήσεις όσο καιρό κι αν ασχοληθείς με το ίδιο. Τίποτα δεν θα σου αρέσει και ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος!