Αναζήτηση

Πως κάνουμε compression σε μπάσο.Τα πρώτα βήματα


homestudioproject,πως κανω compression σε μπασο

Το να ηχογραφήσουμε μπάσο είναι πολύ εύκολο. Είτε συνδέουμε το μπάσο κατευθείαν πάνω στη κάρτα ήχου μας ,με ένα καλώδιο ¼ jack ,είτε και με ένα DI και με τα στη κάρτα ήχου μας.

Σήμερα θέλω να μιλήσουμε για τα πρώτα βήματα που κάνουμε για να βάλουμε compression στην ηχογράφηση μας. Απευθύνομαι σε εσένα που είσαι αρχάριος και ξεκινάς τώρα να ασχολείσαι με μίξη και γενικότερα με το home studio σου. Για το λόγο αυτό ήθελα να κάνω ένα- ένα τα βήματα για τη μίξη ,ώστε να μπορέσεις να κατανοήσεις το θέμα του compression.

Αν δεν ξέρεις καθόλου για το compression,θα σου πρότεινα να διαβάσεις το σχετικό blog post που έχω γράψει για το compression ,υπάρχει και σχετικό βίντεο στο κανάλι του HomeStudioProject στο YouTube ,αλλά μπορείς να κατεβάσεις και εντελώς δωρεάν τον οδηγό μου «Τα βασικά του compression»,που σου αναλύω τι κάνει το καθένα κουμπί του compressor.

Ξεκινάμε ,λοιπόν, και το πρώτο που κάνουμε είναι να πάρουμε ένα κομπρέσορα που έχει το πρόγραμμα μας. Όπως βλέπεις και στην παρακάτω εικόνα έχω ανοίξει τον κομπρέσορα που έχει το Cubase και ξεκινάμε να κάνουμε μια-μια τις ρυθμίσεις που χρειάζονται.