Αναζήτηση

Ποια είναι η καλύτερη κάρτα ήχου


Το έχω πει πολλές φορές και θα το λέω συνέχεια πως η εποχή που ζούμε είναι προνομιακή για εμάς γιατί η τεχνολογία μας δίνει τόσες πολλές επιλογές που δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να ηχογραφήσεις ,έστω μέσα στο δωμάτιο σου τη μουσική σου και να την μοιραστείς με τον κόσμο. Έχω γράψει σε προηγούμενο post πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου home studio με λιγότερα από €400. Και να είσαι σίγουρος πως όσο περνάνε τα χρόνια αυτό το ποσό θα κατεβαίνει και θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολο να φτιάξεις ένα τυπικό home studio αλλά επαρκές για να ηχογραφήσεις , να κάνεις μίξη στα τραγούδια σου και να τα κυκλοφορήσεις ψηφιακά σε όλα τις πλατφόρμες μουσικής.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το αυτό που χρειάζεσαι εκτός από τον υπολογιστή σου είναι μια κάρτα ήχου. Αυτή η κάρτα είναι το μέσο που θα σε βοηθήσει να περάσεις το σήμα της ηχογράφησης σου μέσα στο πρόγραμμα σου ,οποιοδήποτε κι αν δουλεύεις. Μετατρέπει το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό, γι αυτό και κάθε κάρτα ήχου έχει πολύ καλούς μετατροπείς (converters). Ακόμα και η πιο φθηνή κάρτα ήχου σου παρέχει πολύ καλούς μετατροπείς και έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Για να μπορέσεις να ηχογραφήσεις audio ,λοιπόν , χρειάζεσαι μια κάρτα ήχου και μάλιστα θα σου πρότεινα μια εξωτερική κάρτα ήχου για να μπορείς να την μεταφέρεις οπουδήποτε θέλεις να δουλέψεις. Οι εξωτερικές κάρτες ήχου συνδέονται πολύ απλά με ένα καλώδιο usb και επειδή τα περισσότερα hardware τώρα πια είναι plug and play (δεν χρειάζονται εγκατάσταση) ,θα μπορέσεις να ξεκινήσεις να δουλεύεις αμέσως.

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες καρτών ήχου με πολλές διαφορετικές επιλογές ανάλογα τις ανάγκες σου,αλλά θα ήθελα να σου πω αν ξεκινάς τώρα να ηχογραφείς ή ακόμα κι αν είσαι πιο προχωρημένος αυτό που χρειάζεσαι είναι το πιο απλό!

Μου έχουν τεθεί πολλές φορές τέτοια ερωτήματα. Ποια είναι η καλύτερη κάρτα ήχου για να μπορέσω να ηχογραφήσω όσο καλύτερα γίνεται τα τραγούδια μου; Αν αγοράσω μια ακριβή κάρτα ήχου θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;

Πρέπει να καταλάβεις κάτι. Η κάρτα ήχου που έχεις είναι το μέσο για την ηχογράφηση σου και όχι το θαυματουργό εργαλείο που θα μετατρέψει μια μέτρια ηχογράφηση σε μια πολύ καλή ηχογράφηση. Όλα εξαρτώνται από σένα.