Αναζήτηση

Βάλτε χρώμα στα… κανάλια σας


Ένα πράγμα που πολλές φορές αντιμετωπίζουμε στην ηχογράφηση ,είναι ότι έχουμε πολλά κανάλια και μερικές φορές μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε που είναι το κάθε κανάλι μας. Βέβαια όλα τα κανάλια έχουν την ονομασία τους ,αλλά υπάρχει ένας τρόπος που μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα κανάλια μας και δεύτερον, ομορφαίνει και την επιφάνεια εργασίας του project μας.

Ο τρόπος είναι πολύ απλός και πρακτικός και γι αυτό και το σημερινό blog post ίσως είναι σύντομο αλλά ,θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμο. Βάζουμε χρώμα στα κανάλια μας! Πως γινεται αυτό;

Μπορούμε να το κάνουμε με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι στο track list εκει δηλαδή που εμφανίζονται το ένα μετα το άλλο τα κανάλια μας. Όπως βλέπεις και στη φωτογραφία υπάρχει ένα χρωματιστό κουμπίθ που αν το πατήσεις επιλέγεις αν θέλεις να φαίνεται σε κάθε κανάλι η επιλογή χρώματος.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πατώντας πάνω σε αυτή τη μπάρα να επιλέξουμε ποιο χρώμα θέλουμε για το κανάλι μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να σου δώσω ένα πολύ καλό tip που θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις και στη μίξη σου. Να χρωματίσεις τα κανάλια σου ανά κατηγορία. Τι εννοώ; Όπως βλέπεις στο παράδειγμα έχω 4 κανάλια κιθάρες και καλό θα είναι να βάλεις το ίδιο χρώμα ,όπως έχω βάλει κι εγώ στις κιθάρες μου στο παράδειγμα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να ξεχωρίζεις τα όργανα σου σε ομάδες.