Αναζήτηση

Virtual amps (ενισχυτές) για την κιθάρα σου.


Το ξέρω ότι το έχω πει πάρα πολλές φορές και ίσως να γίνομαι γραφικός αλλά το είναι πάρα πολύ σημαντικό και το HomeStudioProject αυτό υποστηρίζει. Ζούμε σε μια προνομιακή εποχή και η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πολλά με πολύ λίγα. Το ίδιο συμβαίνει και στο home studio Μας. Σου έχω πει πολλές φορές πως δεν χρειάζεται να έχεις τον πανάκριβο εξοπλισμό και ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να τα έχεις καθόλου αν έχεις πρόβλημα χώρου ή κόστους.

Για παράδειγμα σήμερα θα μιλήσουμε για την ευκολία που έχεις να ηχογραφήσεις την κιθάρα σου ή μάλλον την ηλεκτρική σου κιθάρα χρησιμοποιώντας μόνο την κιθάρα σου και να χρησιμοποιήσεις τον ή τους ενισχυτές που σου δίνει το πρόγραμμα ηχογράφησης σου. Άρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι η κιθάρα σου ,η κάρτα ήχου σου και το πρόγραμμα ηχογράφησης σου.

Αφού λοιπόν έχεις δημιουργήσει ένα audio κανάλι για να ηχογραφήσεις την κιθάρα σου (mono έτσι😉) ,τότε μπορούμε ανοίγοντας το παράθυρο του καναλιού από το κουμπί edit channel να διαλέξουμε ένα ενισχυτή που έχουμε στη διάθεση μας. Από εκεί διαλέγουμε ένα ήχο που μας κάνει για το τραγούδι μας. Αυτό το plug in θα το βάλουμε στα inserts όπως βλέπεις στη φωτογραφία. Την κιθάρα σου την έχεις συνδέσει κατευθείαν στη κάρτα ήχου σου με ένα καλώδιο jack ¼ και αφού έχεις κάνει έλεγχο για το σήμα εισόδου, μπορείς να ηχογραφήσεις .

Μόλις τελειώσεις με την ηχογράφηση σου ,τότε μπορείς να αλλάξεις τους ήχους στον ενισχυτή σου μέχρι να βρεις κάτι που να ταιριάζει στο project σου. Στο plug in που βλέπεις στη φωτογραφία έχω τη δυνατότητα να αλλάξω τον ήχο αν θέλω κι επίσης μου δίνει και επιλογές από διάφορες καμπίνες του ενισχυτή ,όπου κι εκεί μπορείς να κάνεις τις δικές σου ρυθμίσεις. Με λίγα λόγια μπορείς να ηχογραφήσεις ηλεκτρική κιθάρα με πολύ απλά βήματα και να φτιάξεις και τον δικό σου ήχο.

Φυσικά οποιαδήποτε αλλαγή ή ρύθμιση κάνεις ,μπορείς να την αποθηκεύσεις και να τη χρησιμοποιήσεις και σε άλλο τραγούδι. Αν δεν σου κάνει στο επόμενο τραγούδι σου ,τουλάχιστον θα έχεις ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης.

#ηχογράφησηκιθάρας #πωςναηχογραφήσωσπίτιμουτραγούδια #μίξη #homstudioproject #homerecording

HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon