Αναζήτηση

Κράτησε σημειώσεις για καλύτερες και πιο γρήγορες μίξεις


homestudioproject,κρατα σημειωσεις για πιο γρήγορες μίξεις

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη μίξη σου είναι να κρατάς σημειώσεις. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σκεφτείς πως όταν κάνεις μίξη ,τα αυτιά σου «κουράζονται» και μετά από κάποια χρονική στιγμή ,πρέπει να κάνεις διάλειμμα ή να σταματήσεις και να συνεχίσεις την επόμενη ημέρα ή μετά από κάποια ώρα που τα θα είσαι πιο ξεκούραστος.

Σου προτείνω λοιπόν να κάνεις το εξής: Να έχεις ένα μπλοκ σημειώσεων ή ένα τετράδιο ,οτιδήποτε σε βολεύει και πριν καν ξεκινήσεις την δημιουργική σου δουλειά στο home studio σου ,αφιέρωσε λίγη ώρα και βάλε να παίξει το τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα σημεία που ακούς κάτι που νομίζεις ,ότι χρειάζεται βελτίωση ή διόρθωση ,τότε το σημειώνεις για να μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο στα επόμενα βήματα σου και έτσι είναι σαν να προγραμματίζεις τις εργασίες που έχεις να κάνεις πάνω στο συγκεκριμένο τραγούδι. Αφού έχεις ακούσει το τραγούδι από την αρχή μέχρι το τέλος ,το ξανακούς άλλη μια φορά και επιβεβαιώνεις αυτά που έχεις σημειώσει και μπορεί να ακούσεις και άλλα που ίσως με την πρώτη φορά να μην άκουσες.

Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να κάνεις μια λίστα με το τι πρέπει να κάνεις για τη συγκεκριμένη ώρα που θα αφιερώσεις στη συγκεκριμένη μίξη. Έτσι δεν θα «περιπλανιέσαι» μέσα στα τραγούδια σου και απλά θα περνάς άσκοπα τον χρόνο σου μέσα στο home studio σου. Ακόμα κι αν έχεις χρόνο να κάνεις μόνο αυτό ,τότε σκέψου πως έχεις προετοιμαστεί σωστά για την επόμενη φορά που θα «κλείσεις» ώρα για το home studio σου. Γίνεσαι πιο παραγωγικός και πιο γρήγορος. Κάνεις συγκεκριμένα βήματα και μάλιστα κάθε φορά που θα τελειώνεις κάτι από αυτά που έχεις σημειώσει ,μπορείς να το διαγράφεις από τη λίστα σου. Εξάλλου αν κάνεις αυτή τη διαδικασία ,όταν είναι τα αυτιά σου «κουρασμένα» ,μπορεί την επόμενη μέρα που θα ακούσεις το τραγούδι σου να μην ισχύει κάτι που έχεις σημειώσει γιατί ,όπως σου είπα , η μίξη δεν είναι μια διαδικασία που μπορείς να κάνεις με τις ώρες. Μετά από κάποιο σημείο κουράζεσαι. Δούλεψε εξυπνότερα και λιγότερο. Όσο χρόνο έχεις στη διάθεση σου ,μπορείς να τον εκμεταλλευτείς δημιουργικά και παραγωγικά.

#μίξηττραγουδιών #πωςναηχογραφήσειςτραγούδια #ηχογράφηση #homestudioproject #σημειώσεις