Αναζήτηση

Έξυπνοι τρόποι να αποθηκεύεις και να μοιράζεσαι τη δουλειά σου


Ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να έχει ένας μουσικός στο home studio του εκτός από τον υπολογιστή του ,την κάρτα ήχου ,ένα μικρόφωνο ,τα ακουστικά του και ίσως ένα midi keyboard,είναι και αυτά που θα τον βοηθήσουν να είναι πιο παραγωγικός και πιο αποτελεσματικός στη δουλειά του. Τι εννοώ;

Το έχω πει πολλές φορές και θα το λέω μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε .Ζούμε σε μια πολύ προνομιακή εποχή, γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται και μας δίνει αμέτρητες επιλογές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας. Και το καλύτερο; Πολλές από αυτές τις επιλογές είναι και δωρεάν!

Μια από τις ευκολίες που έχουμε είναι ,ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με πολλούς μουσικούς άσχετα σε ποιο σημείο της γης βρίσκονται. Και αυτό γίνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί πολύ ο αποθηκευτικός χώρος στο cloud δηλαδή στο ίντερνετ για να το πούμε πιο απλά. Τι σημαίνει αυτό;

Μπορείς να αποθηκεύσεις στο cloud τη δουλειά σου ή οτιδήποτε χρειάζεσαι και από εκεί μπορείς να έχεις πρόσβαση από οπουδήποτε! Επίσης μπορείς να μοιραστείς οτιδήποτε θέλεις με ένα συγκεκριμένο άτομο που θέλεις εσύ. Ο χώρος αυτός αποθήκευσης είναι ιδιωτικός και μόνο με ένα link μπορείς να μοιραστείς κάτι που έχεις εκεί!

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω για δυο τέτοιους χώρους που θα σε βοηθήσουν πολύ στη δουλειά σου και ιδιαίτερα να συνεργαστείς με άλλους μουσικούς και είναι μακριά από σένα.

Ο πρώτος χώρος είναι το Google Drive. Είναι ο χώρος αποθήκευσης σου στη Google.Με κάθε λογαριασμό που ανοίγεις στη Google έχεις κι ένα αποθηκευτικό χώρο 15GB. Εκεί μπορείς να «ανεβάσεις» οτιδήποτε θέλεις. Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχεις γράψει ένα τραγούδι και χρειάζεσαι να στείλεις την ορχήστρα του τραγουδιού σε ένα συνάδελφο σου μουσικό που θέλεις να ηχογραφήσει σαξόφωνο στο τραγούδι σου αλλά είναι κάπου στην Ευρώπη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβάσεις την ορχήστρα του τραγουδιού σου στο Google drive και με ένα λινκ (σύνδεσμο) που θα του στείλεις ,θα μπορέσει να κατεβάσει στον υπολογιστή του το συγκεκριμένο αρχείο. Είναι τόσο απλό και τόσο πρακτικό!

Επίσης μπορείς εσύ από οποιαδήποτε συσκευή ή υπολογιστή να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου και να δουλέψεις άνετα. Στο Google drive μπορείς να ανεβάσεις οτιδήποτε ,από έγγραφα ,μουσική,projects που δουλεύεις , φωτογραφίες, τα πάντα!

Ένας δεύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι το Dropbox. Δουλεύει με την ίδιο τρόπο. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό με το e mail σου και μπορείς να ξεκινήσεις να «συγχρονίζεις» κάποιους φακέλους που έχεις στον υπολογιστή σου. Ανεβάζεις δηλαδή στο dropbox τα αρχεία που θέλεις και με αυτό τον τρόπο κάνεις και back up στη δουλειά σου. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να μοιραστείς κάποιο αρχείο ή φάκελο με αρχεία και να στείλεις σε ένα συνάδελφο σου το link και με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάκελο και μόνο!

Νομίζω πως είναι ένα πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις να αποθηκεύεις τη δουλειά σου ,και να μοιράζεσαι όποτε θέλεις κάποιο από τα αρχεία σου. Σημαντικά εργαλεία για να γίνεται η δουλειά μας πιο εύκολα και πιο γρήγορα!

#τρόποιαποθήκευσης #ηχογραφήσειςστοσπίτι #πωςηχογραφώτραγούδια #googledrive #dropbox #homestudioproject

0 Σχόλια