Αναζήτηση

Δωρεάν vst instruments για το home studio σου


Πολλοί φίλοι μου και μαθητές μου μόλις ξεκινούν να «στήσουν» το home studio τους , έχουν πάρα πολλές απορίες που όλες είναι εύλογες και πολύ σημαντικές. Εξάλλου είναι απορίες που όλοι είχαμε όταν ξεκινούσαμε στο home studio μας.

Μια ερώτηση που έχω ακούσει κατά καιρούς πάρα πολλές φορές από πολλούς μαθητές μου είναι ,κατά τη γνώμη μου μια από τις πιο σημαντικές, είναι για τα vst instruments. «Που θα βρω ήχους αξιόπιστους για να μπορέσω να ξεκινήσω να ηχογραφώ τα τραγούδια μου;» Είναι ένα κομμάτι πολύ σημαντικό στη παραγωγή των τραγουδιών, γιατί αν δεν έχεις κάποια όργανα βασικά ,σίγουρα δεν θα μπορείς να ηχογραφήσεις. Σε όλα τα προγράμματα ηχογράφησης ,υπάρχουν κάποια που vst instruments που συμπεριλαμβάνονται για να μπορέσεις να κάνεις ένα ξεκίνημα. Βέβαια ,ανάλογα με το είδος μουσικής που δουλεύεις, σίγουρα θα χρειάζεσαι και τα αντίστοιχα όργανα.

Τώρα ,ξέρω πως μπορεί να είσαι αντίθετος με το midi recording,αλλά θέλω να σου τονίσω πως δουλεύεις σε ένα home studio και δεν έχεις την δυνατότητα να έχεις όλα τα όργανα που θες μέσα στο χώρο σου. Με το midi recording ,έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις στοα τραγούδια σου από ένα πολύ καλό σετ ντραμς μέχρι και ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο για τη χρησιμότητα του midi recording.Έχω γράψει ένα post λίγο πιο παλιά μέσα στο 2018 με τίτλο «Midi recording-η χρησιμότητα του για καλύτερες ηχογραφήσεις». Θα σου πρότεινα να το διαβάσεις εδώ!

Σήμερα λοιπόν έχοντας ψάξει για κάποια δωρεάν vst instruments θα σου παρουσιάσω τα καλύτερα και θα ακολουθήσει και βίντεο στο YouTube για να σου δείξω πως λειτουργεί το καθένα.

Ξεκινάμε λοιπόν με πιάνο. Η Bitsonic έχει βγάλει το Keyzone classic ένα πολύ καλό Vst instrument που έχει διάφορα κλασικά πιάνα,ηλεκτρικά πιάνα, Rhodes με πολύ αξιόπιστα δείγματα

Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ http://www.bitsonic.eu/keyzoneclassic.html

Η Amplesound έχει βγάλει το Ample Guitar M Lite. Ακουστική κιθάρα που μπορείς να το χειριστείς κανονικά σαν μια κιθάρα.Μπορείς να παίξεις arpeggio ,σόλο κιθάρα ,κι έχει και διάφορα patterns που μπορείς να παίξεις και ρυθμικά μέρη.

Επίσης όπως βλέπεις έχει και μια ενότητα Fx ,όπου μπορείς να προσθέσεις διάφορα εφέ στη κιθάρα σου όπως Reverb, Chorus και άλλα. Πολύ καλό κατά τη γνώμη μου!

https://www.amplesound.net/en/download.asp

Η ίδια εταιρεία έχει βγάλει και το Ample Bass M lite.

Ηλεκτρικό μπάσο με πολλές δυνατότητες και πολύ ωραία δείγματα ήχου.

https://www.amplesound.net/en/download.asp

Συνεχίζουμε με ντραμς. Σου προτείνω το MT Power Drum Kit 2.Ένα πολύ αξιόπιστο vst instrument με πολύ ωραίο interface ,μπορείς να ελέγχεις τους ήχους με το ποντίκι σου αλλά και μεσω του midi keyboard σου. Επίσης έχει έτοιμα ρυθμικά μοτίβα καθώς και breaks και μπορείς πολύ απλά να τα προσθέσεις στο τραγούδι σου με τη διαδικασία drag ‘n’ drop.Δηλαδή επιλέγεις ένα ρυθμικό μοτίβο και κρατώντας το αριστερό κλικ το σέρνεις και το βάζεις μέσα στο project. Στο σύνδεσμο που σου δίνω παρακάτω επιλέγεις το λειτουργικό σύστημα που έχεις και είσαι έτοιμος! Σου δίνει λεπτομερείς οδηγίες πώς να κάνεις εγκατάσταση του vst instrument.Πρέπει να πάρεις τα δυο αρχεία που θα υπάρχουν στο zip φάκελο και να τα κάνεις copy paste στο φάκελο που είναι τα vst plug ins. Αν έχεις δυσκολία ,μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου με mail,αλλά θα κάνω κι ένα συμπληρωματικό βίντεο για να μπορέσω να σε βοηθήσω σε τέτοια θέματα.

https://www.powerdrumkit.com/download76187.php?showvideo=0

Η επόμενη εταιρεία dskmusic έχει μια σειρά από διάφορα vst instruments τα οποία όλα είναι δωρεάν. Μπορείς να επισκεφτείς το site και να δεις τη μεγάλη ποικιλία που έχει.Εγώ σήμερα θα σου μιλήσω για δυο Vst instruments που έχει και θα ξεκινήσω με το Dsk Overture. Είναι ένα vst instrument με όργανα από συμφωνική ορχήστρα. Εγχορδα πνευστά και συνδυασμό αυτών. Όπως βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω το συγκεκριμένο όργανο έχει τεσσερις θέσεις για να βάλεις διαφορετικά όργανα αλλά επειδή είναι λίγο «βαρύ» καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα το πολύ δυο όργανα. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ,μπορείς να κάνεις export σαν audio κι έτσι θα αποφύγεις κάποια κολλήματα του υπολογιστή σου. Ανάλογα πάντα και τη RAM που έχεις!

https://www.dskmusic.com/dsk-overture/

Επίσης η ίδια εταιρεία έχει και το DSK Choir .Δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις στην αγορά όσων αφορά τα χορωδιακά σύνολά αλλά είναι το καλύτερο στη κατηγορία δωρεάν.

https://www.dskmusic.com/dsk-choirz/

Όπως σου είπα αξίζει να τα δοκιμάσεις και να δεις και τα υπόλοιπα vst instruments που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα για Mac

https://www.dskmusic.com/

Τώρα θέλω να σου παρουσιάσω το Kontakt Player 6 από υην Native Instruments. Όσοι ασχολούνται με midi recording σίγουρα θα την ξέρουν ,γιατί είναι μια εταιρεία με πολλά χρόνια στο ενεργητικό της και με πάρα πολλά επιτυχημένα vst instruments αλλά και plug ins. Το Kontakt Player είναι ένα sampler που σου δίνει την δυνατότητα να «φορτώσεις» διάφορα δείγματα και να τα παίξεις με το midi keyboard σου. Η εταιρεία στο δίνει εντελώς δωρεάν και μαζί με το Kontakt Player 6 σου δίνει και μια σειρά με 50 όργανα για να μπορείς να αρχίσεις να δουλεύεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κάνεις μια εγγραφή στο site της Native Instrument και ακολουθώντας τις οδηγίες θα μπορέσεις να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και το sampler το Kontakt Player αλλά και τα δωρεάν όργανα.

https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/samplers/kontakt-6-player/free-download/

Όπως σου έχω πει και στο παρελθόν το HomeStudioProject είναι εδώ να σε βοηθήσει για να δημιουργήσεις στο home studio σου τα τραγούδια σου ,τη μουσική σου, τα όνειρα σου με πολύ απλούς τρόπους. Η τεχνολογία μας δίνει άπειρες δυνατότητες και μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε για να δημιουργήσουμε.

Περιμένω τα σχόλια σου αν σου φάνηκε χρήσιμο το post αυτό και αν δοκιμάσεις κάποιο από αυτά τα vst instruments ,θέλω να μου πεις πως σου φάνηκε.

#homestudioproject #δωρεανvstinstruments #midirecording

HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon