Αναζήτηση

Πως τοποθετούμε σωστά τα ηχεία(monitors) μας στο home studio


homestudioproject,τοποθέτηση ηχείων στο home studio

Σε προηγούμενα posts και πολλές φορές στο παρελθόν έχω μιλήσει για το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις με αυτά που ήδη έχεις. Μπορεί να μην έχεις ηχεία και να δουλεύεις προς το παρόν μόνο με τα ακουστικά σου , αλλά αυτά που θα πούμε σήμερα σίγουρα θα σου φανούν πολύ χρήσιμα ,όταν θα έρθει η στιγμή να αγοράσεις ηχεία. Δεν θα αναφερθώ σήμερα καθόλου στο ποια είναι καλά ηχεία για home studio.Αυτό θα το κάνουμε σε άλλο post που θα μιλήσουμε ειδικά για αυτό το θέμα.

Σωστή οριοθέτηση των ηχείων

Έχεις λοιπόν αγοράσει ένα ζευγάρι ηχεία. Για να μπορέσεις να αποφύγεις όσο γίνεται προβλήματα ακουστικής φύσεως ,το πρώτο που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα ηχεία τα τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν γωνία, να είναι στραμμένα προς το σημείο που κάθεσαι και δουλεύεις. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο . Υπάρχουν βέβαια ηχεία που δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσεις με αυτό τον τρόπο απλά τα τοποθετείς να «κοιτάζουν» ευθεία.

Απόσταση από τοίχους και γωνίες

Το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσεις να έχεις όσο γίνεται μακριά τα ηχεία από τοίχο ή γωνίες. Και όταν λέω μακριά ,εννοώ να υπάρχει μια απόσταση σχετική, περίπου 30-40 cm από τον τοίχο. Τα ηχεία θέλουν χώρο για να μπορέσουν οι πιο χαμηλές συχνότητες να ακουστούν πιο σωστά. Έτσι αν βάλλεις το ηχείο κοντά στο τοίχο δεν θα μπορείς να ακούς το μπάσο σωστά

Ίση απόσταση από π