Αναζήτηση

Ποιο πρόγραμμα ηχογράφησης είναι το καλύτερο για μένα;


homestudioproject,com,προγραμμα ηχογράφησης, home recording,ηχογράφηση τραγουδιών,

Είναι ένα ερώτημα που μου κάνουν κατά περιόδους πολλοί φίλοι αλλά και μαθητές μου. Σίγουρα υπάρχει μια πλειάδα από προγράμματα για να αρχίσεις να δουλεύεις στο home studio σου και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις ξεκινήσει το ψάξιμο στο ίντερνετ σε διάφορα sites και στο YouTube για να βρεις πιο είναι το πιο καλό και το πιο εύχρηστο. Με αφορμή ενός φίλου,συνδρομητή του HomeStudioProject , που με ρώτησε εχθές για το ποιο πρόγραμμα είναι το καλύτερο για αυτόν επειδή τώρα ξεκινάει τις ηχογραφήσεις στο δικό του home studio,σκέφτηκα να δώσω μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση γιατί λίγο πολύ μας έχει απασχολήσει όλους.

Πρώτα απ’όλα θέλω να σου θυμίσω πως όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε για ενορχήστρωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εργαλείο για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις τις ενορχηστρώσεις σου, όποιες κι αν είναι αυτές! Μπορεί να είναι ένα ντέμο με δυο όργανα αλλά μπορεί να ηχογραφήσεις και το επόμενο σου cd στο δικό σου home studio και να κάνεις τραγούδια με πάρα πολλά κανάλια! Στο λέω αυτό για να διευκρινίσω μια παρεξήγηση που υπάρχει σε πολλούς που νομίζουν πως όσο «καλύτερο» είναι το πρόγραμμα ,τόσο καλύτερα θα ακούγονται τα τραγούδια τους. Λάθος μεγάλο! Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο! Τα προγράμματα τα δουλεύεις εσύ και δεν δουλεύουν για σένα! Από εσένα εξαρτάται αν θα κάνεις καλές ηχογραφήσεις και από εσένα εξαρτάται αν θα χρησιμοποιήσεις σωστά όλα τα plug ins που σου δίνει για να κάνεις μια καλή μίξη και να μοιραστείς τη μουσική σου με τον κόσμο!

Νομίζω πως πρέπει να σου πω ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα για σένα! Δεν έχει σημασία αν είσαι αρχάριος ή αν είσαι προχωρημένος! Το καλύτερο πρόγραμμα για σένα είναι… αυτό που θα επιλέξεις εσύ! Ναι φίλε μου ακριβώς! Δεν αστειεύομαι! Όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις αυτό θα είναι και το καλύτερο για σένα. Υπάρχουν τόσα προγράμματα στην αγορά δωρεάν ή πληρωτέα και σίγουρα δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις. Διάλεξε ένα και ξεκίνησε να δουλεύεις με αυτό! Έχεις να μάθεις τόσα πολλά με αυτό το πρόγραμμα! Προσπάθησε να το μάθεις όσο καλύτερα γίνεται και να γίνεις πολύ καλός-ή γιατί έτσι θα μπορέσεις να δουλεύεις πιο γρήγορα.

Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα από δωρεάν προγράμματα ηχογράφησης (DAW’s) που υπάρχουν στην αγορά και θα τα δούμε το καθένα αναλυτικά σε μια καινούρια ενότητα που ετοιμάζω κάθε Παρασκευή που θα είναι παρουσίαση κάποιων προγραμμάτων και γενικότερα οτιδήποτε έχει σχέση με το home studio.