Αναζήτηση

Πώς να κάνεις μεταφορά τονικότητας (transpose) σε midi & audio


Το να ηχογραφείς στο home studio σου είναι ειλικρινά μια καταπληκτική και δημιουργική διαδικασία. Σου δίνει τόσες ευκολίες που μπορείς πολύ απλά τα δύσκολα να τα κάνεις απλά. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις άπειρες ηχογραφήσεις, να γράφεις να σβήνεις από όποιο σημείο κάνεις λάθος και φυσικά να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή θες μες το τραγούδι σου.

Επίσης μια άλλη πολύ καλή και χρήσιμη λειτουργία που έχουμε στη διάθεση μας είναι και η μεταφορά τονικότητας, ή αλλιώς όπως το ξέρουν πολλοί το transpose ή το transporto. Όταν γράφουμε midi μπορούμε πολύ εύκολα με δυο κινήσεις να αλλάξουμε τη τονικότητα ,κάτι που πιο παλιά αυτό ήταν αδιανόητο. Έπρεπε να ηχογραφηθεί ολόκληρο το τραγούδι από την αρχή!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα τρόπο που μπορείς να κάνεις μεταφορά τονικότητας στα midi αλλά και στα audio. Αν ασχολείσαι καιρό με home studio ίσως να ξέρεις πως μπορώ να επιλέξω όποια ηχογράφηση midi θέλω και να αλλάξω τονικότητα απλά από το Menu bar επιλέγοντας το Midi menu και στο υπομενού Transpose μπορώ να θέσω πόσα ημιτόνια να ανεβάσω ή να κατεβάσω τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις.