Αναζήτηση

Να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις στο όνειρο σου


homestudioproject,dream big,have faith

Έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες ανθρώπων που ενώ είχαν κάποιο όνειρο δεν το πάλεψαν γιατί όπως λένε δεν είχαν τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Ακόμα μια διαφορετική άποψη είναι που ακούω κάποιους που λένε «είναι δύσκολα τα πράγματα τώρα, τι να κάνεις; Δεν είναι εποχές για να κάνεις πειράματα και να τολμάς καινούρια πράγματα» .άλλη άποψη είναι αυτή που λένε κάποιοι που είναι λίγο μεγαλύτεροι «Τώρα να δοκιμάσω να πραγματοποιήσω το όνειρο μου; Δεν είναι λίγο αργά; Είμαι λίγο μεγάλος!»

Όλα αυτά τα έχω σκεφτεί κι εγώ και σίγουρα κι εσύ ,αλλά θα σου απαντήσω σε όλα αυτά με παραδείγματα και το να γράψω το σημερινό ποστ είναι από ένα άρθρο που είδα με αφορμή της επετείου των 20 χρόνων της Google. Δεν θέλω να νομίζεις πως όλοι οι άνθρωποι που πέτυχαν κάτι μεγάλο στη ζωή τους και πραγματοποίησαν το όνειρο τους δεν είχαν αμφιβολίες και ενδοιασμούς. Απλά,ξέρεις ποια ήταν η διαφορά; Πίστεψαν στο όνειρο τους και ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Μπορεί να σκέφτεσαι πως το home studio σου είναι ανεπαρκές ή έστω πολύ μικρό για να μπορέσεις να δημιουργήσεις τη μουσική σου σε αυτό και να φτάσεις σε σημείο που να ακούσουν όλοι τα τραγούδια σου. Μπορεί να σκέφτεσαι πως είσαι λίγο μεγάλος για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις τα πάντα πάνω σtις ηχογραφήσεις και να γίνεις γνωστός τώρα στα 40 σου στα 50 σου ή ακόμα κι αν είσαι 60; Μπορεί να σκέφτεσαι πως υπάρχει τόσο μεγάλη αγορά και τόσοι πολλοί που γράφουν τραγούδια και πως κανείς δεν πρόκειται να ακούσει τη δική σου δουλειά. Όλα αυτά που μπορεί να σκέφτεσαι ,ναι ,μπορεί να έχεις δίκιο,αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα! Πίστεύεις πως η σημμερινή εποχή είναι δύσκολη και πως τίποτα δεν μπορεί να γίνει με τις καταστάσεις που ζούμε. Είσαι λάθος! Με αυτή τη σκέψη απλώς βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου. Πρέπει να πιστεύεις αυτό που θες να κάνεις και να μην σταματάς να πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις. Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της.

Επειδή λοιπόν σου είπα πως θα σου δώσω κάποια παραδείγματα για να μπορέσεις να σκεφτείς μετά ,θα ξεκινήσω με τη Google.

Η Google ξεκίνησε το 1998 από δυο άτομα που έκαναν το διδακτορικό τους στο πανεπιστήμιο Στάφνορντ της Καλιφόρνια, τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν. Το θέμα είναι ότι η σημερινή Google είναι η πρώτη παγκόσμια μηχανή αναζήτησης και απασχολεί περίπου 90,000 εργαζόμενους ξεκίνησε από ένα γκαράζ και γι αυτό το λόγο σου παραθέτω φωτογραφίες. Η ιδέα και το όνειρο υπήρχε. Δεν σταμάτησαν ποτέ!

Άλλο παράδειγμα είναι η Amazon ,όπου ο ιδρυτής της Jeff Bezos ξεκίνησε και αυτός την Amazon στο γκαράζ του σπιτιού του και αν δείτε μάλιστα και τις παρακάτω φωτογραφίες του στον τοίχο του γραφείου του έχει με σπρέι γραμμένο το site του amazon.com. πίστευε στο όνειρο του και δούλεψε. Κανένας δεν ήξερε τι μπορούσε να πετύχει και που θα έφτανε αυτή η ιστοσελίδα, ο ίδιος όμως το πίστευε και σήμερα είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Θα σου δώσω άλλο ένα παράδειγμα για κάποιους που πιστεύουν πως ίσως είναι λίγο μεγάλοι για να ξεκινήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Τα γνωστά σε όλους μας KFC τα ξεκίνησε ο Colonel Harland Sanders στα 65 του όταν πήρε σύνταξη. Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα. Πρέπει να πιστεύεις στην ιδέα σου και στο όνειρο σου! Μην βλέπεις το home studio σου σαν ένα μικρό και ασήμαντο home studio! Είναι το μέρος που οι δημιουργίες σου θα πάρουν ζωή και θα ακουστούν σε όλο τον κόσμο! Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πιστεύεις σε αυτό που ονειρεύεσαι!

Περιμένω στα σχόλια σου να μου πεις ποια είναι τα όνειρα σου και τι θες να πραγματοποιήσεις στον επόμενο χρόνο.

#homestudioproject #στόχοι #ηχογραφήσεις

0 Σχόλια