Αναζήτηση

Ηχογραφήσεις στο home studio: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


HomeStudioProject, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πουυ έχουν τα home studio

Υπάρχουν πολλές φορές που κοιτάζεις έκπληκτος φωτογραφίες από επαγγελματικά στούντιο ηχογραφήσεων και μένεις εντυπωσιασμένος από τα τόσα μηχανήματα που έχουν ,τα τόσα πολλά κουμπιά ,και όλες αυτές τις ανέσεις που σου προσφέρει!

Ακόμα «χειρότερα» μπορεί να έχεις βρεθεί σε ένα τέτοιο στούντιο και να έχεις πει από μέσα σου ‘Αυτά είναι στούντιο ηχογραφήσεων!». Και σίγουρα μετά κάνεις αυτό που κάνει η πλειοψηφία: Συγκρίνεις το home studio σου με τέτοια επαγγελματικά στούντιο. Είναι πολύ μεγάλο λάθος αυτό που κάνεις.

Όταν αποφάσισες να κάνεις το δικό σου home studio, δεν είχες κάτι τέτοιο κατά νου. Ήθελες απλά να έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσεις να ηχογραφήσεις τα τραγούδια σου στον χώρο σου. Θέλω να σκεφτείς κάτι. Οι προηγούμενες γενιές ,όταν ήθελαν να ηχογραφήσουν ένα ντέμο απλό ,δεν είχαν την πολυτέλεια να πάρουν τη κιθάρα τους και να ηχογραφήσουν στα DAW τους την ιδέα τους ή ένα πρόχειρο οδηγό του τραγουδιού τους.

Όταν ξεκίνησα να γράφω τραγούδια ,το μόνο που έκανα ήταν να γράψω στη κιθάρα ή στο πιάνο το τραγούδι μου και μετά αν ήθελα να ηχογραφήσω ένα ντέμο, έπρεπε να κλείσω ώρες σε ένα στούντιο, το οποίο χρεώνει με την ώρα,κάτι το οποίο ισχύει και σήμερα με τη διαφορά ,ότι υπάρχουν και κάποια πακέτα προσφορών , λόγω