Αναζήτηση

Πώς να ηχογραφήσεις drums χρησιμοποιώντας vst instruments


ηχογραφηση ντραμς με vst instruments,homestudioproject

Ανεξάρτητα με τι είδος μουσικής γράφεις ή ασχολείσαι ,σίγουρα θα χρειαστείς κάποια στιγμή στα τραγούδια σου ντραμς. Βέβαια το να ηχογραφήσεις στο home studio σου ντραμς ,δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα ,για να μη πω αδύνατον! Βέβαια οι δυνατότητες που έχεις τώρα με την τεχνολογία είναι απίστευτα μεγάλες! Όχι τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια , όσοι ασχολούνται με home studios χρησιμοποιούν ήχους από vst instruments ή drum samples(δείγματα από φυσική ντραμς) . Αυτό είναι πάρα πολύ βολικό γιατί κερδίζεις πολύ χρόνο και με την εξέλιξη της τεχνολογίας ,τα δείγματα είναι τόσο αξιόπιστα που σίγουρα κάποιοι μπερδεύονται να ξεχωρίσουν αν πρόκειται για φυσική ντραμς ή για vst instrument. Ιδιαίτερα για το σκοπό ενός ντέμο ,είναι πολύ πρακτικό να χρησιμοποιήσεις ένα vst instrument για να ηχογραφήσεις ένα μέρος ντραμς.

Σε αυτό το σημείο είναι που πολλοί διστάζουν γιατί δεν ξέρουν πώς να ηχογραφήσεις ντραμς. Σίγουρα αν δεν είσαι ντράμερ ,θα δυσκολευτείς να ηχογραφήσεις σωστά. Με το πρόγραμμα που έχεις όμως όλα είναι πιο απλά. Γιατί; Θα σου εξηγήσω. Επειδή στο ψηφιακό περιβάλλον που δουλεύουμε ,μπορούμε να κάνουμε πολυκάναλη ηχογράφηση ,αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για να ηχογραφήσουμε όργανα που χρειάζονται κάποιες επιπλέον δεξιότητες που μπορεί να μην έχουμε. Σε ένα προηγούμενο βίντεο έχω δείξει πώς να ηχογραφήσεις πιάνο με vst instruments. Κατά τον ίδιο τρόπο θα ηχογραφήσουμε ντραμς και θα σου δείξω απλούς τρόπους που θα μπορέσεις να έχεις το αποτέλεσμα που θες.

Πρώτα απ’όλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις είναι τα μέρη μιας ντραμς! Τα βασικά μέρη της που χρειάζεται να ξέρεις είναι η μπότα (kick drum) ,το ταμπούρο (snare drum ή snare) ,τα hi hats , τα toms και τα πιατίνια (crash).

Ας δούμε λοιπόν τον πρώτο τρόπο για να ηχογραφήσουμε ντραμς χρησιμοποιώντας vst instrument και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε για αρχή το Groove Agent One που είναι μέσα στο Cubase. Μετά θα σου δείξω και με άλλο vst instrument για να μπορέσεις να καταλάβεις τη διαφορά , αλλά ο τρόπος είναι ίδιος. Από τη γραμμή Menu επιλέγουμε το Devices και μετά το Vst Instruments (ή μπορείς να πατήσεις το κουμπί συντόμευσης F11 στο πληκτρολόγιο σου-αν έχεις το Cubase).

ηχογραφηση ντραμς,homestudioproject,blog

Από εκεί επιλέγεις το groove Agent One και μετά μπορείς να «κλείσεις» το παράθυρο αυτό. Αναθέτεις το όργανο που επέλεξες στο κανάλι που θέλεις να ηχογραφήσεις ντραμς. Μη ξεχάσεις να μετονομάσει