Αναζήτηση

Πώς να ηχογραφήσεις ηλεκτρική κιθάρα με δυο μόνο βήματα


ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας-homestudioproject

Σίγουρα σε πολλά τραγούδια θέλεις να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική κιθάρα για να γράψεις μια εισαγωγή ή ένα μέρος στο κουπλέ με κάποια arpeggio μέρη,ή ακόμα στο ρεφρέν για να «γεμίσεις» την ενορχήστρωση σου ,θέλεις να προσθέσεις power chords σε θέσεις. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για τον πρώτο πολύ εύκολο τρόπο,κάνοντας μόνο δυο βήματα για να έχεις το αποτέλεσμα που θες.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια κιθάρα (ηλεκτρική), δεν χρειάζεται να είναι ακριβή , την κάρτα ήχου σου, ένα καλώδιο jack 1/4 , και είσαι έτοιμος για να ηχογραφήσεις.

Το πρώτο βήμα που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα κανάλι μονοφωνικό audio, για να ηχογραφήσεις την κιθάρα σου.Εγώ χρησιμοποιώ το Cubase , αλλά είναι το ίδιο σε όλα τα προγράμματα.

Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσεις την κιθάρα σου κατευθείαν στην κάρτα ήχου σου με το καλώ διο ¼ jack, σε μια από τις εισόδους που έχεις. Αν έχεις μια είσοδο που γράφει Instr ,βάλε εκεί την κιθάρα σου. Εγώ για το συγκεκριμένο μάθημα θα χρησιμοποιήσω την Focusrite Scarlett 2i2. Δεν έχει καμία σημασία με ποια κάρτα δουλεύεις., Εφόσον λοιπόν έχεις συνδέσει την κιθάρα σου στην κάρτα ήχου κι έχεις δημιουργήσει κι ένα audio κανάλι μονοφωνικό ,θα χρησιμοποιήσουμε από τα stock plug ins που έχει το Cubase , για να βρούμε τον ήχο που θέλουμε να ηχογραφήσουμε την κιθάρα μας .Στο συγκεκριμένο μάθημα χρησιμοποιώ το AmpSimulator ,το οποίο είναι ακριβώς όπως το λέει η ονομασία του.Είναι ένας προσομοιωτής ήχων από ενισχυτές ηλεκτρικής κιθάρας και ήχων για να ηχογραφήσεις. Είναι κάτι το οποίο όλα τα προγράμματα έχουν και μπορείς να χρησιμοποιείς για τιε ηχογραφήσεις σου. Μπορείς να επεξεργαστείς τους ήχους και να τους αποθηκεύσεις για να τους χρησιμοποιήσεις και σε μελλοντικές σου ηχογραφήσεις.