Αναζήτηση

Γιατί πρέπει να "στήσεις" το home studio σου.


Homestudioproject,γιατί πρέπει να στήσεις το home studio σου

Πριν κάτι μήνες είχα μια φοβερή έμπνευση , να αλλάξω το home studio μου. Όταν λέω να αλλάξω το home studio μου δεν εννοώ (για να μην παρεξηγηθώ) να αγοράσω καινούρια πράγματα για το studio μου! Εννοώ να αλλάξω θέση στο home studio. Στην αρχή και μάλιστα για αρκετό διάστημα μου άρεσε κιόλας έτσι όπως ήταν διαρρυθμισμένο γιατί ,ο χώρος έμοιαζε και πιο πολύ τακτοποιημένος! Βέβαια σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα δεν χρειάστηκε να κάνω κάποιες «σοβαρές» δουλειές (μίξη ). Το μόνο που έκανα ήταν ηχογραφήσεις. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Ο χώρος μου ήταν όπως σου είπα πιο συμμαζεμένος και όλα μου φαίνονταν τέλεια. Μάλιστα ήμουν τόσο ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που δεν αντιλαμβανόμουν κάποια αυτονόητα πράγματα. Και ποια είναι αυτά; Θα σου εξηγήσω αμέσως.

Όπως σου είπα και προηγουμένως δεν χρειάστηκε όλο αυτό το μεσοδιάστημα να κάνω κάποια «σοβαρή» δουλειά. Δεν έχει καμία σχέση το να ανοίξεις τα ηχεία σου για να ακούσεις μουσική από το YouTube ή από τα τραγούδια που έχεις στον υπολογιστή σου,με το να ξεκινήσεις να κάνεις μια μίξη. Και πριν λίγες μέρες, όταν ανέλαβα να κάνω μια μίξη για ένα πελάτη μου σε ένα τραγούδι του, τότε κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά. Κι εκεί αυτόματα άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα αυτονόητα. Και τα αυτονόητα ήταν το πιο απλό. Τα ηχεία μου ήταν σε λάθος θέση! Και αμέσως βλέπω και το δεύτερο λάθος ,το οποίο ήταν ,πως τα είχα στριμώξει στη κυριολεξία σε μια γωνία. Αυτό που άκουγα από τα ηχεία μου ήταν κάτι που δεν μπορώ να σου το περιγράψω, Νόμιζα πως είχα μόλις αγοράσει τα ηχεία μου και δεν γνώριζα τον ήχο τους. Γι αυτό λοιπόν ,με αφορμή αυτή τη μίξη που έπρεπε να κάνω και να παραδώσω το τραγούδι στον πελάτη μου, αποφάσισα να αλλάξω τη θέση του home studio μου. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως ένα home studio έχει πολλά προβλήματα όσον αφορά την ακουστική του χώρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να «πρσέχουμε» λίγο για το πώς στήνουμε το studio μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε το χώρο μας κάπου σε ένα δωμάτιο στο σπίτι μας,έστω κι αν είναι μέσα στη κρεβατοκάμαρα σου.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Γιατί είχα μια κουβέντα τις προάλλες με ένα φίλο και νομίζω πως θα συμφωνήσεις σε αυτό κι εσύ. Μου έλεγε πως έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα αξιοπρεπές home studio (δηλ. κάρτα ήχου, λαπτοπ,μικρόφωνο,midi keyboard,ηχεία,ή ακουστικά) αλλά δεν τα έχει στημένα σε κάποιο σημείο στο σπίτι του. Απλά κάθε φορά που θέλει να δουλέψει ένα τραγούδι βγάζει όλο τον εξοπλισμό και «στήνει» από την αρχή το home studio του. Ενώ γνωρίζει πως αυτό δεν τον βοηθάει καθόλου,συνέχιζε να το κάνει ,μέχρι που του είπα πως θα τον βοηθήσω να το στήσει σε ένα μέρος που δεν θα εμποδίζει και την οικογένεια του. Καταλαβαίνω πως πολλοί αντιμετωπίζουν χωροταξικό πρόβλημα,αλλά ακούω πολλές φορές και το απίστευτο ,πως αν δεν έχεις ένα δωμάτιο αποκλειστικά για να έχεις το home studio σου ,δεν μπορείς να αποδώσεις και να είσαι δημιουργικός. Δικαιολογίες! Αυτό που πρέπει να γίνει είναι είναι το εξής: Πρέπει να αποφασίσεις , να βρεις ένα σημείο στο σπίτι σου,ακόμα και μέσα στη κρεβατοκάμαρα σου,που θα μπορέσεις να τοποθετήσεις όλο τον εξοπλισμό του home studio σου και να τον έχεις στη διάθεση σου,όποτε τον χρειαστείς.

Αν σε μια δημιουργική σου φάση ,χρειάζεται να βγάζεις από την ντουλάπα και να στήνεις κάθε φορά το studio σου από την αρχή,τότε αυτό είναι κάτι που θα σε κρατήσει μακριά από τη δημιουργικότητα σου και δεν θα σε βοηθάει να είσαι παραγωγικός.Στο ξαναλέω,δεν έχει καμία σημασία που θα εγκαταστήσεις το home studio σου. Το θέμα είναι να το κάνεις! Να ξέρεις πως ανα πάσα στιγμή χρειαστεί να ηχογραφήσεις κάτι ,το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις τον υπολογιστή σου ,να πατήσεις δυο κουμπιά και να ξεκινήσεις!

Περιμένω τα σχόλια σου και να μου πεις σε ποιο μέρος του σπιτιού σου έχεις εγκαταστήσει το home studio σου ή αν δεν το έχεις κάνει μέχρι στιγμής ,σε ποιο σημείο σκέφτεσαι πως μπορείς να το εγκαταστήσεις.

#homestudio #homestudioproject #πωςναστησειςτοhomestudio

0 Σχόλια