Αναζήτηση

Καλό μήνα! Ξεκινάει ο μήνας της μίξης!


Homestudioproject,μίξη

Καλό μήνα! Μόλις μπήκαμε στον Δεκέμβριο,τον τελευταίο μήνα του χρόνου και είμαι σίγουρος πως σκέφτεσαι πολλά πράγματα,όσον αφορά τους στόχους σου,πράγματα που κατάφερες και πράγματα που ήθελες να πετύχεις αλλά δεν τα κατάφερες τελικά. Είναι ο μήνας που μας φέρνει μια χαρούμενη και γιορτινή διάθεση ,αλλά ταυτόχρονα θέτουμε και τους στόχους μας για την καινούρια χρονιά.Επειδή όμως ο Δεκέμβριος είναι ακόμα στην αρχή του,μπορούμε να προλάβουμε να κάνουμε πολλά. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας της μίξης των τραγουδιών που κατάφερες να ηχογραφήσεις μέσα στον Νοέμβριο. Μπορεί να μην έχεις προλάβει να τελειώσεις με τις ηχογραφήσεις σου. Δεν πειράζει ,μπορείς να δώσεις μια παράταση στη προθεσμία σου,αλλά σίγουρα θα καταφέρεις να τελειώσεις τα τραγούδια που έχεις προγραμματίσει να έχεις έτοιμα ως τις 30/12 για να τα μοιραστείς με τον κόσμο.

Για εσένα που ξεκινάς τώρα στο home studio σου σίγουρα όλη αυτή η διαδικασία είναι πολύ συναρπαστική αλλά και ταυτόχρονα ,φαντάζομαι, αγχωτική (να πω;). Σίγουρα θα συνάντησες πολλές δυσκολίες και θα συναντήσεις κι άλλες αλλά στο HomeStudioProject είμαστε όλοι μια παρέα, μια μουσική παρέα που μπορούμε να σε βοηθήσουμε να φτάσεις τα τραγούδια στο επίπεδο που θέλεις ή τουλάχιστον έτσι όπως τα έχεις φανταστεί.

Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέμα τα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και σίγουρα σκέφτεσαι διάφορους τρόπους για να μπορέσεις να ηχογραφήσεις μια κιθάρα σωστά, ή να βρεις τον σωστό ήχο, ο οποίος θα ταιριάζει με το ύφος της ενορχήστρωσης σου και πολλά άλλα τέτοια παρόμοια ζητήματα.

Το θέμα είναι να ξεκινήσεις να ηχογραφείς. Μπορεί το πρώτο τραγούδι να μην είναι τόοοοοσο τέλειο ,όσο το περίμενες αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάνει την αρχή. Η εξάσκηση φέρνει την πρόοδο. Το κλειδί της επιτυχίας είναι ένα: Πολλή δουλειά!

Ο Δεκέμβριος ,όπως σου είπα και προηγουμένως,είναι ο μήνας της μίξης και θα ασχοληθούμε πολύ με αυτή την πολύ όμορφη και δημιουργική διαδικασία ,η οποία σε βοηθάει να φτάσεις το τραγούδι σου σε ένα άλλο επίπεδο. Έχω γράψει σε παλιότερο post τι είναι η μίξη ,και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως ξεκινάμε. Πολλοί πιστεύουν πως η μίξη είναι η διαδικασία που μπορούμε να διορθώσουμε τα πάντα! Λάθος! Πολύ μεγάλο λάθος! Η μίξη δεν είναι η γομολάστιχα που θα σβήσει όλα τα λάθη που έχεις κάνει στη διαδικασία της παραγωγής. Η μίξη έχει να κάνει με την ισορροπία! Γι αυτό το λόγο έχω γράψει και σου δίνω συμβουλές για καλύτερες ηχογραφήσεις. Αν μπορέσεις να έχεις καλές ηχογραφήσεις ,τότε θα έχεις καλύτερες μίξεις.

Σίγουρα για εσένα που ξεκινάς τώρα στο home studio ,ίσως να σου φαίνεται η μίξη ,ένα μπερδεμένο κουβάρι, αλλά θα σε βοηθήσω να βρείς την άκρη και μαζί θα φτιάξουμε τα τραγούδια σου ,έτσι ακριβώς όπως τα έχεις φανταστεί στο μυαλό σου.

Ο επόμενος μήνας θα είναι αφιερωμένος σε διάφορες τεχνικές μίξης αλλά και ηχογράφησης για όσους δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να ηχογραφούν ή έχουν ξεκινήσει αλλά δεν έχουν τελειώσει ακόμα.

Περιμένω τα σχόλια σου και να μου πεις τι έχεις καταφέρει μέχρι τώρα

#homestudio #homestudioproject #καλόμήνα #μίξη #ηχογραφήσεις

0 Σχόλια