Αναζήτηση

Παραγωγικότητα-Διαχείριση χρόνου: Βάλε προθεσμίες με προτεραιότητα


Προθεσμίες,himestudioproject

Καλό μήνα με υγεία και δημιουργικότητα! Μιας και είναι πρώτη του μήνα και Κυριακή,καλό θα είναι να προγραμματίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στο μήνα ή ακόμα και για τους επόμενους δυο ή τρεις μήνες.

Σήμερα ξεκινάει επίσημα και η πρόκληση να γράψουμε ,να ηχογραφήσουμε ,να μιξάρουμε και να κυκλοφορήσουμε 1-5 τραγούδια ως τις 30/12. Καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι λίγες μέρες πριν την προθεσμία μας.

Για να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε ,θα πρέπι να λάβουμε υπόψιν μας όλους τους παράγοντες που μπορεί να μας καθυστερήσουν και να μας «βγάλουν» εκτός προθεσμίας. Όπως σου έχω πει δικαιολογίες του τύπου «έχω τόσες υποχρεώσεις ,δεν προλαβαίνω» ή «δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω κάτι τέτοιο ακόμα» δεν ισχύουν. Θα πρέπει να βγάλεις ένα καλό πρόγραμμα και να βάλεις τις ανάλογες προθεσμίες. Μπορεί να είσαι της ιδεολογίας,πως οι προθεσμίες καταπιέζουν την έμπνευση σου και την καλλιτεχνική σου δημιουργία. Ανοησίες!Βέβαια, όλοι μας έχουμε σκεφτεί κατά περιόδους πως αν κάνουμε κάτι με την πίεση του χρόνου , μπορεί να να μην βγει κάτι καλό. Παραδέξου το δεν είναι κακό.Οι προθεσμίες είναι συνδυασμένες κατά πλειοψηφία με πληρωμές. Λογαριαμών,εφορίας,κλπ. Επίσης οι άνθρωποι που έχουν τα πάντα προγραμματισμένα θεωρούνται πολύ «κρύοι» και ότι δεν έχουν καθόλου αυθορμητισμό ενώ από την άλλη αυτοί που δεν έχουν κανένα πρόγραμμα θεωρούνται ανεύθυνοι και ανώριμοι μερικές φορές.

Τι σημαίνει αυτό όμως για το home studio μας; Όπως σου έχω ξαναπεί το πιο εύκολο πράγμα είναι να μπαίνουμε στο home studio χωρίς να έχουμε βγάλει ένα πρόγραμμα για την επερχόμενη εβδομάδα ή και για ολόκληρο τον μήνα και απλά να «περιπλανιόμαστε» σε διάφορες δουλειές που δεν έχουν καθόλου πρωτεύουσα σημασία για τη μουσική μας και δεν μας οδηγεί πουθενά.

Η αντίληψη κάνεις μουσική ,να γράψεις τραγούδια,να ηχογραφήσεις όποτε έχεις ελεύθερο χρόνο ,δεν βοηθάει την δημιουργικότητα σου. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και θα το λέμε μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε πως η έμπνευση είναι ωραία όταν έρχεται σε μια ανύποπτη στιγμή κι έτσι έχεις ένα κίνητρο να μπεις στο home studio σου και να γράψεις την ιδέα σου αλλά ο κανόνας είναι ένας. Η έμπνευση έρχεται δουλεύοντας! Όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο καλύτερες ιδέες θα έχεις και θα γράφεις και καλύτερα τραγούδια.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλές ιδέες γραμμένες στο κινητό σου ή σε ένα τετράδιο από πολλά τραγούδια ή θα έχεις ξεκινήσει πολλά projects στον υπολογιστή σου που έχουν μείνει σαν μια ιδέα και άλλα μισά. Από προσωπικής πείρας κι εμπειρίας,αν δεν έχεις ένα ουσιαστικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να τελειώσεις τίποτα. Ακόμα κι αν θέλεις πάρα πολύ να τελειώσεις ένα τραγούδι και φαίνεται στο μυαλό σου τόσο εύκολο να το υλοποιήσεις,αν δεν θέσεις προθεσμίες και προτεραιότητες για το τι είναι σημαντικότερο για να σε φτάσει στον στόχο σου , δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΟ PROJECT ΣΟΥ

Θα πρέπει να καθίσεις και να σκεφτείς ,ας πούμε την πρό