Αναζήτηση

Ας ηχογραφήσουμε μαζί: Πρόσκληση-πρόκληση για 1-5 τραγούδια


Ξέρω πως έχεις πάθος με τη μουσική! Σου αρέσει να γράφεις μουσική, τραγούδια, να ηχογραφείς και να είσαι μέσα στο home studio ,όσες περισσότερες ώρες μπορείς.

Ξέρω επίσης πως δεν έχεις όλες τις ώρες της ημέρας στη διάθεση σου για αυτό που πραγματικά θες. Αλλά ποιος έχει; Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί, πως δεν θα βρεις ποτέ χρόνο για να δημιουργήσεις αλλά δεν είναι έτσι. Για το λόγο αυτό σε προσκαλώ και σε προκαλώ ταυτόχρονα να δουλέψουμε μαζί για τους επόμενους τρεις μήνες και να δημιουργήσουμε κάτι καταπληκτικό.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα γράψουμε ,θα ενορχηστρώσουμε , θα ηχογραφήσουμε ,θα κάνουμε μίξη και θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας EP το οποίο θα περιλαμβάνει από 1-5 τραγούδια. Όσα προλαβαίνει ο καθένας μας. Δεν έχει καμία σημασία αν γράψεις ένα τραγούδι ή αν μπορέσεις να γράψεις δέκα. Το ζητούμενο είναι να γράψεις, να ηχογραφήσεις και να κυκλοφορήσεις κάτι που νομίζεις πως δεν θα μπορέσεις ποτέ να κάνεις είτε γιατί δεν έχεις τις γνώσεις ή τον χρόνο. Είμαι εδώ για να σου αποδείξω ,ότι με αυτά που έχουμε μπορούμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά για εμάς!

Ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας της σύνθεσης των τραγουδιών. Μπορεί να γράφεις μουσική ή να κάνεις διασκευές. Είναι ακριβώς το ίδιο! Έχεις ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Μέσα στον Οκτώβριο λοιπόν θα γράψουμε όσα περισσότερα τραγούδια μπορούμε. Πρόσεξε! Δεν θέλω να ανατρέξεις σε παλιά τραγούδια που τα έχεις ήδη γραμμένα και απλώς βρίσκονται κάπου ξεχασμένα. Θέλω να δοκιμάσεις να γράψεις καινούρια τραγούδια από την αρχή. Μπορεί να προλάβεις μόνο ένα. Μέσα στον μήνα αυτό θα μιλάμε συχνά για πράγματα που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο συγκεντωμένος και πιο παραγωγικός. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ασχολείσαι με την σύνθεση καθημερινά,έστω και δέκα λεπτά αν αυτά είναι μόνο πουυ διαθέτεις. Στο τέλος του μήνα μμπορεί να έχεις γράψει 1 τραγούδι ή 3 ή 4 ανάλογα με την έμπνευση σου.Μπορεί βέβαια κάποιος να γράψει και 10 τραγούδια.Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει μια επιλογή των καλύτερων τραγουδιών για να συμπεριλάβει στο EP.

Ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας της ενορχήστρωσης και των ηχογραφήσεων! Θα έχουμε ετοιμάσει τα projects στο πρόγραμμα ηχογράφησης μας και θα πρέπει να οργανώσουμε σωστά τον χρόνο μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση αυτή! Όλο το υλικό του μήνα αυτού στο HomeStudioProject θα είναι γύρω από την θεματογραφία του μήνα και θα ετοιμάσω βίντεο μέσα από το δικό μου home studio για να σου δείχνω πως δουλεύω και να σου δίνω κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για τις ηχογραφήσεις μας. Επίσης για να πετύχεις τον στόχο σου, χρειάζεσαι ένα πολύ καλό εργαλείο: Την συνεργασία με άλλους. Θα πρέπει να συνεργαστείς με άλλους μουσικούς που θα συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα σου και βέβαια όλα είναι δούναι και λαβείν! Θα μπορείς κι εσύ να προσφέρεις σε κάποιον την βοήθεια σου. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση χρόνου και σωστή οργάνωση. Θα σε βοηθήσω και σε αυτό το κομμάτι με κάτι που θα σου ανακοινώσω σε επόμενη ανάρτηση.

Ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας της μίξης-mastering του τραγουδιού ή των τραγουδιών και της ετοιμασίας για κυκλοφορήσουμε το EP διαδικτυακά. Η προθεσμία μας θα είναι να κυκλοφορήσουμε το EP μέχρι τις 30/12. Αυτό το μήνα θα πρέπει να επικεντρωθείς και να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία που έχεις και μόνο αυτά σε συνδυασμό με τα μαθήματα που θα σου δώσω μέσα από βίντεο που θα είναι αποκλειστικά για εσένα που είσαι συνδρομητής στο HomeStudioProject.Γι αυτό αν θέλεις να λάβεις μέρος σε αυτή την πρόσκληση –πρόκληση μου καλό θα είναι να κάνεις μια εγγραφή στο mailing list του HomeStudioProject. Η μίξη είναι ένα κομμάτι της παραγωγής ενός τραγουδιού,που αν ξεκινάς τώρα θα σου φαίνεται κατι άπιαστο και ακατόρθωτο!Σε καταλαβαίνω και πίστεψε με,όλοι μας έχουμε περάσει από αυτό το σημείο. Το ζητούμενο είναι να θες να δημιουργήσεις.Όλα τα άλλα είναι απλά δικαιολογίες! Θα σου αποδείξω πως μπορείς να πετύχεις ότι θες αρκεί να το θες.

Δεν χρειάζεται να έχεις το τέλειο home studio ούτε τον απόλυτα ηχομονωμένο χώρο για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα στις ηχογραφήσεις σου και στις μίξεις σου. Η θέληση κάνει περισσότερα πράγματα απ’ότι ο ακριβότερος εξοπλισμός. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να αρχίσεις να κάνεις σήμερα.Τώρα!

Στις αρχές του Οκτωβρίου θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τον μήνα σύνθεσης των τραγουδιών.

#songs #record #mix #release #ep

HomeStudioProject
Μαθήματα
Created by FM_STUDIO
HomeStudioProject
Courses
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon