Αναζήτηση

Τι μικρόφωνο χρειάζομαι για να ηχογραφήσω;(Μικρόφωνα για όλες τις δουλειές)


μικρόφωνα,ηχογραφήσεις

Πολλοί με ρωτούν τι μικρόφωνο χρειάζεται να αγοράσουν για να ηχογραφήσουν τα τραγούδια τους. Και δεν είναι τόσο απλό γιατί όπως ξέρεις και αν δεν ξέρεις θα σε ενημερώσω εγώ υπάρχουν τόσα πολλά μικρόφωνα στην αγορά που αν αρχίζεις να ψάχνεις πιθανόν να μπερδευτείς όπως όλοι μας , όταν μπήκαμε σε αυτή την αναζήτηση.

Πρώτα απ’όλα θέλω να σε ενημερώσω, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις πως υπάρχουν πολλά μικρόφωνα για διαφορετικές χρήσεις ,Τι θέλω να πω με αυτό; Κοιτώντας ή ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε μικροφώνου θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν μικρόφωνα ιδανικά για ηχογράφηση φωνητικών, μικρόφωνα εξαιρετικά για ηχογράφηση ακουστικών οργάνων, όπως κιθάρες και η λίστα συνεχίζεται.

Σίγουρα υπάρχουν τόσα πολλά και αξιόλογα μικρόφωνα στην αγορά και το καθένα έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα αλλά το ζητούμενο είναι ένα: Να αγοράσουμε ένα μικρόφωνο που θα μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε τα τραγούδια μας και τη μουσική μας.

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να σου μιλήσω για τους τύπους μικροφώνων που υπάρχουν και που χρησιμεύει ο κάθε ένας τύπος μικροφώνου. Δεν μιλάω για μάρκες μικροφώνων αλλά για τεχνολογία μικροφώνων. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μικροφώνων: Τα πυκνωτικά (condenser) , τα δυναμικά(dynamics) και τα ribbon μικρόφωνα.

Τα πυκνωτικά μικρόφωνα έχουν δυο υποκατηγορίες μεγάλου και μικρού διαφράγματος. Τα δυναμικά μικρόφωνα τα γνωρίζετε περισσότερο γιατί σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται και τα μικρόφωνα που χρησιμοποιούμε για live. Εσύ όπως και όλοι μας χρειαζόμαστε ένα μικρόφωνο που θα μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε και τη κιθάρα μας και οποιοδήποτε ακουστικό όργανο έχουμε στη διάθεση μας και φυσικά τη φωνή μας. Για αυτή τη περίπτωση θα χρειαστούμε ένα μικρόφωνο πυκνωτικό καρδιοειδές μεγάλου διαφράγματος. Θα με ρωτήσεις τώρα, «τι είναι αυτό πάλι;» Καρδιοειδές μεγάλου διαφράγματος μικρόφωνο; Μην ανησυχείς θα τα εξηγήσω όλα και εδώ και σε επόμενα posts. Λοιπόν αυτό που χρειάζεσαι ,όπως σου είπα και πιο πριν είναι ένα μικρόφωνο για να μπορέσεις να ξεκινήσεις να ηχογραφείς. Σίγουρα θα έχεις ψάξει στο διαδίκτυο και θα έχεις δει στο YouTube πολλούς να χρησιμοποιούν διαφορετικό μικρόφωνο για φωνητικά, διαφορετικό μικρόφωνο για κιθάρες, διαφορετικό μικρόφωνο για κρουστά, διαφορετικό μικρόφωνο για να γράψεις από ενισχυτή μπάσο ή ηλεκτρική κιθάρα κλπ. Πολύ καλά κάνεις και έχεις ψάξει για να βρεις ποιο σου ταιριάζει αλλά όλα αυτά τα βίντεο είναι για κάποιους που είναι λίγο πιο προχωρημένοι στο αντικείμενο που λέγεται μικρόφωνα και ίσως δεν έχεις αναλογιστεί πόσα χρήματα πιθανόν θα χρειάζεσαι για να αποκτήσεις όλα αυτά τα μικρόφωνα. Ιδιαίτερα αν ξεκινάς τώρα στο home studio , σίγουρα θα έχεις πάρει διάφορες γνώμες από διάφορους φίλους σου και «ειδικούς» του χώρου. Ξέχασε τα όλα αυτά!

Αυτό που χρειάζεσαι είναι ΕΝΑ μικρόφωνο. Ναι σωστά,φίλε μου, αυτό που χρειάζεσαι είναι μόνο ένα μικρόφωνο για να μπορείς να ηχογραφήσεις τα ακουστικά σου όργανα και τη φωνή σου,ώστε να μπορέσεις να ετοιμάσεις τα τραγούδια σου! Το μικρόφωνο αυτό θα είναι ο συνεργάτης σου για να πετύχεις πολύ καλές ηχογραφήσεις .Για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να αγοράσεις ένα μικρόφωνο και να το γνωρίσεις πολύ καλά. Πολλοί πιστεύουν πως ένα μικρόφωνο δεν μπορεί να σου αποδώσει πολλά,αν δεν είναι ακριβό! Βλακείες! Αυτό ,φίλε μου,το λένε αυτοί που βαριούνται να ασχοληθούν με το μικρόφωνο τους ή έχουν την οικονομική δυνατότητ