Αναζήτηση

Θέσε μουσικούς στόχους για το 2017


Βρισκόμαστε στις αρχές μιας καινούριας χρονιάς και ήδη έχουμε διανύσει σχεδόν το πρώτο δίμηνο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάρει κάποιες σοβαρές αποφάσεις,όσον αφορά τους στόχους που θέλουμε να πετύχουμε φέτος. Σίγουρα έχεις θέσει στόχους για την υγεία σου (θα ξεκινήσω γυμναστήριο!) , προσωπικούς στόχους, οικογενειακούς στόχους .Αλλά τι γίνεται με τους μουσικούς σου στόχους; Το home studio; Έχει κάποια θέση μέσα στο πρόγραμμα σου και στους στόχους σου; Το έχεις σκεφτεί σοβαρά; Θες να ηχογραφήσεις περισσότερη μουσική φέτος, σωστά; Έχεις θέσει στόχους; Έχεις θέσει προθεσμίες για τα ατέλειωτα τραγούδια που βρίσκονται μέσα στον υπολογιστή σου ή στο συρτάρι σου;

Ξέρω τι σκέφτεσαι . Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, οι υποχρεώσεις σου,οικογενειακές και επαγγελματικές, δεν βρίσκεις καθόλου χρόνο για σένα ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις. Ακόμα κι αν είχες στη διάθεση σου 18 ώρες την ημέρα για τη μουσική σου, είμαι σίγουρος πως θα αφιέρωνες κάποιες ώρες για να κάνεις κάτι διαφορετικό! Και αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει να το παραδεχτείς! Θα σου πω κάτι και θέλω να με εμπιστευτείς. Ξέρεις ποιο είναι το μυστικό για να ηχογραφήσεις περισσότερη μουσική αυτό το χρόνο; Η απάντηση είναι οι ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ. Ναι ακριβώς αυτή η καταλυτική διαδικασία το να θέτεις προθεσμίες για κάθε στόχο ή για κάθε project που έχεις αναλάβει να τελειώσεις, είναι το κλειδί στην επιτυχία σου. Είναι το κλειδί, το συστατικό για να μπορείς να πετυχαίνεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου!

Ο Brian Tracy, παγκοσμίως γνωστός συγγραφέας, ομιλητής και ειδικός στη διαχείριση του χρόνου έχει πει πως «Ένα λεπτό σχεδιασμού μας γλυτώνει από δέκα λεπτά εκτέλεσης εργασίας» Είναι τόσο αλήθεια! Θα δεις αμέσως τη διαφορά , μόλις εφαρμόσεις αυτή τη τεχνική στη ζωή σου. Ήξερες πως μόλις το 3% του πληθυσμού της γης θέτει στόχους και τους γράφει; Το υπόλοιπο 97% δουλεύει για αυτό το 3% ! Απίστευτο; Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον προγραμματισμό.

Θα ήθελα να κάνεις κάτι αυτό το Σαββατοκύριακο ή ένα απόγευμα ή ακόμα και σήμερα αν μπορείς. Θέλω να πάρεις ένα άδειο χαρτί και να γράψεις οτιδήποτε θέλεις να πετύχεις φέτος στη ζωή σου. Υποθέτω πώς να γράψεις περισσότερη μουσική από κάθε άλλη χρονιά θα είναι ένας από τους κύριους στόχους σου, σωστά; Ωραία γράψε τι θέλεις να κάνεις φέτος στο home studio σου.Πρέπει να γράψεις ακριβώς τι θες να κάνεις. Για παράδειγμα « Θα γράψω 50 τραγούδια» ή «Θα κυκλοφορήσω ένα EP με 5 τραγούδια μου» Θα πρέπει να είσαι συγκεκριμένος για το πότε θα κάνεις το καθετί. Δεν γράφεις κάποιες σκέψεις απλώς όπως σου έρχονται στο μυαλό. Προγραμματίζεις και σχεδιάζεις τα πάντα.

Ας υποθέσουμε πως θέλεις να κυκλοφορήσεις ψηφιακά ένα EP με πέντε τραγούδια σου μέχρι τις 30 Ιουνίου.Τώρα έχεις βάλει ένα στόχο ,που είναι μετρήσιμος και έχεις θέσει και μια προθεσμία. Το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσεις οτιδήποτε χρειάζεται να κάνεις για να κατευθύνεσαι προς αυτό το στόχο.Και γι αυτό το σκοπό,φίλε μου,θα σου παρουσιάσω ένα πολύ χρήσιμο και δυνατό εργαλείο που επινοήθηκε για τέτοι