Αναζήτηση

Midi recording: Πως να ηχογραφήσεις πιάνο με vst instruments


Σήμερα θα ασχοληθούμε με το midi recording και θα μιλήσουμε για κάποιες τεχνικές για να ηχογραφήσουμε ένα πιάνο χρησιμοποιώντας vst instrument ή αλλιώς εικονικό όργανο αν θέλουμε να το αποδώσουμε στα ελληνικά,αλλά θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιείς τους αγγλικούς όρους για να τους μαθαίνεις σιγά-σιγά και να μπορείς να τους χειρίζεσαι πιο εύκολα.

Πολλοί μαθητές μου με ρωτούν ποιος είναι ένας εύκολος τρόπος για να ηχογραφήσουμε ένα πιάνο σε περίπτωση που δεν είμαστε πιανίστες. Δεν έχεις άδικο να προβληματίζεσαι γιατί σίγουρα θέλεις να προσθέσεις κι ένα πιάνο αλλά δεν ξέρεις πώς να παίξεις ή μάλλον δεν μπορείς να παίξεις όπως ένας πιανίστας. Αυτό δεν πρέπει να σε εμποδίζει στις ηχογραφήσεις σου. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι που θα μιλήσουμε που είμαι σίγουρος θα σου φανούν πολύ χρήσιμοι μόλις τους εφαρμόσεις στις ηχογραφήσεις σου.

Σίγουρα δεν είσαι ο πιανίστας αλλά θες να παίξεις μια απλή εισαγωγή του τραγουδιού σου με ένα πιάνο για να δώσεις στην ενορχήστρωση σου κάτι διαφορετικό. Απλώς δεν μπορείς να παίξεις και με τα δυο χέρια ταυτόχρονα γιατί όπως είπαμε δεν είσαι πιανίστας! Πολύ ωραία. Κανένα πρόβλημα!

Τρόπος 1ος: Επιλέγεις από το Project menu - Add track – Add Midi instrument .Μετά επιλέγεις από το menu – Devices – Vst instruments (ή F11 αν χρησιμοποιείς τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου) κι επιλέγεις το Halion One ,στο οποίο θα βρεις ένα πιάνο για να ηχογραφήσεις.