Αναζήτηση

Σταματήστε τις δικαιολογίες και ξεκινήστε σήμερα


Έχεις εγκαταστήσει λοιπόν το απλό, αλλά πολυπόθητο home studio σου σε ένα γραφείο στην κρεβατοκάμαρα σου ή σε μια γωνία μέσα στο σαλόνι σου ή οπουδήποτε αλλού έχεις κάποιο χώρο άδειο και ανεκμετάλλευτο! Έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να μπορείς να ηχογραφείς και τα πάντα σου φαίνονται ιδανικά για να ξεκινήσεις αλλά… δεν ξεκινάς!

Έχεις την πρωινή σου δουλειά, που δεν την είχες ονειρευτεί ποτέ σαν επάγγελμα ,αλλά οι συνθήκες σε έχουν αναγκάσει να ακολουθήσεις ένα τέτοιο επάγγελμα. Η δουλειά σου έχει ένα συγκεκριμένο ωράριο και μπορείς να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου και όποια άλλη υποχρέωση αλλά δεν είναι μουσική. Το καταλαβαίνω αλλά αυτή τη στιγμή η μουσική δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς σου! Έχεις οικογένεια και άλλες παράλληλες υποχρεώσεις που πρέπει να ασχοληθείς μετά τη δουλειά σου και το βράδυ που είσαι αποφασισμένος να δουλέψεις στο home studio νιώθεις τόσο κουρασμένος και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στα θέλω σου. Είναι πολλές φορές που σκέφτεσαι «ίσως δεν είμαι τόσο καλός για να ενορχηστρώσω και να ηχογραφήσω τα τραγούδια μου» ή «είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να μάθω για το home recording που θα μου πάρει πάρα πολύ καιρό μέχρι να φτάσω σε σημείο να ηχογραφήσω τα τραγούδια μου».

Σε καταλαβαίνω γιατί είναι σκέψεις πολύ φυσιολογικές, τις έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά όλα αυτά φίλε μου είναι δικαιολογίες! ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!!Ναι , ακριβώς. Μην ξαφνιάζεσαι. Δεν είναι κάτι που θέλει πολλή σκέψη. Ο ίδιος σου εαυτός είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να σε κρατήσει πίσω! Θα στα εξηγήσω όλα για να καταλάβεις τι εννοώ. Ναι, καταλαβαίνω πως μια πρωινή δουλειά δεν είναι αυτό που έχεις ονειρευτεί και πως σου «τρώει» πολλές ώρες από την ημέρα σου αλλά δεν είσαι ο μοναδικός! Όλοι έχουμε δουλειές, υποχρεώσεις που μας κρατούν εκτός σπιτιού για πολλές ώρες. Θα πρέπει να σκέφτεσαι πως και όλο το 24ωρο να είχες στη διάθεση σου, δεν θα δούλευες στο στούντιο σου. Επίσης όλοι μας έχουμε οικογένειες ή άλλες υποχρεώσεις ή έστω και μια παράλληλη δεύτερη εργασία και θα πρέπει να ασχοληθούμε με προτεραιότητα μετά τη δουλειά μας. Θα πρέπει να καταλάβεις πως, όλοι μας έχουμε στη διάθεση μας τον ίδιο χρόνο μέσα στην ημέρα και στο χέρι μας είναι να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο μας χρόνο.

Επίσης είναι πολύ φυσιολογικό να σκέφτεσαι πως ίσως δεν είσαι αρκετά καλός για να ενορχηστρώσεις και να ηχογραφήσεις τα τραγούδια σου. Δεν γεννηθήκαμε με όλες αυτές τις ικανότητες. Γεννηθήκαμε με δυνατότητες για να τις καλλιεργήσουμε με σκοπό να γίνουν ικανότητες! Εφόσον έχεις πάρει την απόφαση και έχεις ήδη εγκαταστήσει το προσωπικό σου home studio, τότε σημαίνει πως είσαι διατεθειμένος να μάθεις και προπάντων να δουλέψεις. Το να σκέφτεσαι πως έχεις τόσα πολλά να μάθεις, όσον αφορά το home studio, και πως θα σου πάρει μια ζωή μέχρι να μπορείς να ηχογραφείς και τα τραγούδια σου να ακούγονται όπως αυτά στο ραδιόφωνο, είναι κι αυτός ένας παράγοντας που ενισχύει την αναβλητικότητα σου. Η αναβλητικότητα είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς μας.Είναι όμως ‘όλα αυτά τόσο αντιφατικά ,αρκεί να σκεφτείς πως η επιθυμία σου να ηχογραφήσεις τα τραγούδια σου σε παρακίνησαν να ξεκινήσεις να φτιάξεις το δικό σου home studio και να δουλέψεις πάνω στα τραγούδια σου.

Γι αυτό σου λέω πως όλα αυτά είναι δικαιολογίες! Δεν μπορούν να σε κρατούν πίσω! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προγραμματίσεις τις δουλειές σου στο στούντιο σου. Είναι εντελώς λογικό στο τέλος της ημέρας που έχεις δυο ώρες ελεύθερες να ασχοληθείς με τη μουσική σου , να νιώθεις εντελώς εξαντλημένος και να νιώθεις πως δεν έχεις καθόλου ενέργεια να ασχοληθείς.θα σου πω τι φταίει! Ας πούμε πως έχεις ένα δίωρο σήμερα το βράδυ 11-1 να ασχοληθείς με τα τραγούδια σου.Αν πεις «σήμερα το βράδυ θα δουλέψω στο home studio μου» , τότε πολύ πιθανό μέχρι σίγουρο είναι να μην δουλέψεις και να καθίσεις να χαζεύεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σου, μέχρι να αρχίσουν να κλείνουν τα μάτια σου από την κούραση.Αν ,όμως πεις «σήμερα το βράδυ θα γράψω το ρεφρέν του τάδε τραγουδιού και θα ηχογραφήσω κι ένα οδηγό»,τότε φίλε μου να είσαι σίγουρος πως θα δουλέψεις, γιατί έχεις προγραμματίσει τον εαυτό σου τι να κάνει ακριβώς. Έτσι θα νιώθεις πως κάνεις μικρά βήματα για να εκπληρώσεις τον στόχο σου,που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να τελειώνεις τα τραγούδια σου και να μη μένουν μισοτελειωμένα. Όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, καλό θα είναι να προγραμματίζεις τι να κάνεις κάθε φορά στο home studio.Έτσι θα είσαι πιο συγκεντρωμένος στο πρόγραμμα σου και θα μπορείς να είσαι πιο παραγωγικός στο home studio σου. Είμαι σίγουρος πως θα ήθελες να έχεις στη διάθεση σου καθημερινά ένα οκτάωρο να δουλεύεις τα τραγούδια σου αλλά θα σου αποδείξω πως μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα ακόμα κι αν έχεις δυο με τέσσερις ώρες την εβδομάδα! Όπως σου είπα και πιο πριν, ακόμα κι αν είχες ολόκληρο το 24ωρο στη διάθεση σου, δεν θα δούλευες τόσες πολλές ώρες! Η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση στο στόχο σου μπορεί να κάνει θαύματα!

#δικαιολογίες #homestudio #ηχογραφήσεις #homestudioproject

0 Σχόλια