Αναζήτηση

MIDI RECORDING -VST INSTRUMENTS: MIDI ή INSTRUMENT TRACK?


Στις ηχογραφήσεις midi ( midi recording) , χρησιμοποιούμε ως επί το πλείστον τα Vst instruments ( εικονικά όργανα) , και μερικές φορές από εξωτερικές πηγές ήχου, όπως δειγματολήπτες (samplers, και μονάδες συνθεσάιζερ). Τι είναι όμως τα Vst Instruments? Τα Vst instruments είναι ψηφιακά συνθεσάιζερ με διάφορες τράπεζες ήχων (sound banks) , από τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε ήχο να τον επεξεργαστούμε και να ηχογραφήσουμε. Τους ήχους αυτούς μπορούμε να τους χειριστούμε γενικότερα μέσω midi. Υπάρχουν δυο κατηγορίες καναλιών για ηχογράφηση μέσω midi αυτών των ήχων. Και σ’αυτό το post θα διασαφηνίσουμε τι είδους κανάλια χρησιμοποιούμε για να ηχογραφήσουμε τα vst instruments.

Στο Cubase μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα vst instruments με δυο τρόπους: Ο πρώτος είναι να επιλέξω το επιθυμητό vst instrument στο παράθυρο Vst Instruments που βρίσκεται στο μενού Devices.

Μόλις το επιλέξεις, ένα παράθυρο εμφανίζεται το οποίο έχει κενές θέσεις και μόλις κάνεις ένα κλικ πάνω σε μια κενή θέση που γράφει με αχνή γραμματοσειρά No instrument , θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με όλα τα vst instruments που έχεις διαθέσιμα στον υπολογιστή σου.

Αμέσως μόλις το επιλέξεις ένα παράθυρο εμφανίζεται και σε ρωτάει αν θέλεις να δημιουργήσει ένα midi track.