Αναζήτηση

Πως να φτιάξεις ένα home studio με λιγότερα από €400


Σίγουρα έχεις σκεφτεί πολλές φορές τι είναι το καλύτερο για να φτιάξεις ένα home studio , έχεις ξεκινήσει και ψάχνεις σε όλα τα ηλεκτρονικά μαγαζιά (e-shops) , στα sites γνωστών εταιρειών , σε διάφορα forums για να πάρεις ιδέες και σίγουρα έχεις φτάσει στο σημείο να μην ξέρεις τι να αγοράσεις γιατί είσαι τόσο μπερδεμένος με όλα αυτά που βλέπεις και διαβάζεις , που στο τέλος…απελπίζεσαι! Επίσης πόσες φορές έχεις κάνει προϋπολογισμούς , έρευνες αγοράς ,τα υπολογίζεις με μολύβι και χαρτί , με κομπιουτεράκι και πάντα σου βγαίνουν πολλά!

Δεν χρειάζεσαι πολλά! Αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι ένα απλό, λιτό home studio για να μπορέσεις να ηχογραφείς και να επεξεργάζεσαι τη μουσική σου. Παρακάτω σου δίνω κάποιες προτάσεις μου που μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμες και οικονομικές γιατί πολύ απλά μπορείς να φτιάξεις ένα home studio με λιγότερα από €400. Σκέψου το για λίγο! Τόσο καιρό ψάχνεις σε διάφορα sites και βλέπεις διάφορα hardware που κοστίζουν κάτι εκατοντάδες ευρώ ή ακόμα και χιλιάδες ευρώ, ψάχνεις για περιφερειακά ή προγράμματα που στην πραγματικότητα δεν ξέρεις σε τι χρησιμεύουν , αλλά σε εντυπωσιάζει έτσι όπως το βλέπεις. Σε πιάνει το καταναλωτικό σύνδρομο! Το HomeStudioProject βασίζεται και υποστηρίζει την απλότητα για την δημιουργικότητα. Δεν πρόκειται να σου δείξω ποτέ μια προενίσχυση μικροφώνου που μπορεί να κοστίζει €1000. Όχι , δεν πρόκειται να το κάνω ποτέ αυτό. Θα δουλέψουμε με ό,τι πιο απλό μπορούμε να βρούμε στην αγορά αρκεί να μπορούμε να ηχογραφήσουμε. Ο καλός ήχος είναι αποτέλεσμα καλής ηχογράφησης και όχι των καλών και ακριβών software ή hardware.

Για να εγκαταστήσεις στο χώρο σου το δικό σου home studio , χρειάζεσαι τα πέντε βασικά συστατικά. Υπολογιστής, Πρόγραμμα ηχογράφησης(DAW) , κάρτα ήχου (audio interface) , μικρόφωνο, ακουστικά. Αυτά και μόνο. Στη συνέχεια θα συμπεριλάβω μέσα σε αυτά που χρειάζεσαι και τα περιφερειακά όπως καλώδια, βάση μικροφώνου κ.α , χωρίς όμως να ξεπερνάμε το οικονομικό μας προϋπολογισμό.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον υπολογιστή. Ένας υπολογιστής σίγουρα θα υπάρχει και μπορείς να ξεκινήσεις με αυτόν που έχεις. Αν θες να κάνεις μια μικρή αναβάθμιση , τότε μπορείς να αγοράσεις μνήμη (RAM) για να μπορείς να δουλεύεις καλύτερα. Ανάλογα πόσα GB RAM θες να αγοράσεις οι τιμές κυμαίνονται .Θεωρώ ότι 4GB με συνδυασμό την μνήμη που έχει ο υπολογιστής σου θα δουλεύει πολύ καλύτερα.