Αναζήτηση

Αναβλητικότητα-Ο χειρότερος μας εχθρός


Έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις «κάτι» με την μουσική σου, τα τραγούδια σου! Είναι καιρός πια να μάθει ο κόσμος πως γράφεις, πως δημιουργείς και θες να τους αφήσεις το έργο σου στην αντικειμενική τους κρίση και γνώμη. Αλλά συνέχεια το σκέφτεσαι και δεν παίρνεις την απόφαση να ξεκινήσεις. Βρίσκεις ένα σωρό δικαιολογίες για να μην ξεκινήσεις αυτό που πραγματικά ονειρεύεσαι! Εκεί που ήσουν αποφασισμένος και είχες πάρει μολύβι και χαρτί για να βγάλεις ένα πρόγραμμα για το τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις να ηχογραφείς, την επόμενη στιγμή το ξανασκέφτεσαι και τελικά το αφήνεις για κάποια άλλη «καλύτερη περίοδο». «Τώρα έχω πολλή δουλειά και δεν θα έχω χρόνο να καθίσω να ασχοληθώ με την μουσική μου» «Δεν είναι καλή περίοδος για να γράψω τραγούδια. Είμαι πολύ πιεσμένος και δεν έχω διάθεση» «Δεν βρίσκω χρόνο για πιο βασικά πράγματα, θα βρω για να ηχογραφήσω τα τραγούδια μου;» «Μέχρι να μάθω να ηχογραφώ , θα περάσει πολύς καιρός και όλο αυτό θέλει εξάσκηση, χρόνο και χρήμα. Δεν είμαστε τώρα για τέτοια.» «Γυρίζω από την δουλειά και μετά θα ασχοληθώ με την οικογένεια μου και μετά δεν έχω καθόλου ενέργεια για να δουλέψω» «Πώς να ξεκινήσω να ηχογραφώ αφού δεν ξέρω καν τα βασικά;»

Αυτές είναι λίγες από τις πάρα πολλές απαντήσεις (τέτοιου είδους) που παίρνω από πολλούς μαθητές μου, τις οποίες μόλις τις ακούω , λέω σε όλους ακριβώς αυτό: «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ». Καταλαβαίνω πως ο καθένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις, πρωινές δουλειές ή με κυλιόμενο ωράριο, με βάρδιες, έχει την οικογένεια του, παράλληλες υποχρεώσεις ή μπορεί και μια δεύτερη δουλειά. Είμαι σίγουρος, όμως , πως έχεις αναπολήσει να πιάσεις την κιθάρα σου ή να καθίσεις στο αρμόνιο σου και να γράψεις μια απλή μελωδία που θα βγάλει ένα καινούριο σου δημιούργημα, ένα τραγούδι. Είμαι σίγουρος πως πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί «Αν προσπαθούσα να κάνω κάτι με τα τραγούδια μου, λες να πετύχαινα;» Αυτό το συναίσθημα που σου αφήνει στο τέλος αυτή η σκέψη ,είναι γνωστό σε όλους, και είναι ανάμικτο με νοσταλγία και στιγμιαία αποφασιστικότητα που σβήνει όμως μετά από μια δεύτερη και πιο «ώριμη σκέψη».

Δεν θέλω να φανώ ονειροπόλος ή να με πεις «ρομαντικό» αλλά σε καταλαβαίνω. Γι αυτό το λόγο δημιούργησα το HomeStudioProject, για να σου «σβήσω» την παραμικρή αμφιβολία και να σε βοηθήσω , να σε εμπνεύσω να δημιουργήσεις. Είμαι κι εγώ μουσικός που γράφω τραγούδια από 15 ετών και παντρεύτηκα 25 χρονών και έτσι όπως καταλαβαίνεις, έχω μάθει πολύ νωρίς τι σημαίνει να έχεις υποχρεώσεις. Είχα πάντα μια πρωινή δουλειά, τα τελευταία χρόνια μπορώ και δουλεύω ως μουσικός πλήρης απασχόλησης όπως λέγεται στα σωστά ελληνικά. Έβρισκα κι εγώ πάντα δικαιολογίες για να μην αρχίσω να δουλεύω πάνω στη μουσική μου. Πολλές φορές σκέφτηκα , πως αν καθίσω να ασχοληθώ με την ενορχήστρωση και γενικότερα με το home st