Αναζήτηση

2 τρόποι για καλύτερο kick drum


Δουλεύουμε στο home studio και σίγουρα έχουμε κάποιες πεποιθήσεις πως δεν μπορούμε να έχουμε το απόλυτο ηχητικό αποτέλεσμα.Λάθος! Μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και μάλιστα πολύ επαγγελματικά.


Σήμερα θα μιλήσουμε για 2 τρόπους πως μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο kick drum.Σίγουρα είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θα μας απασχολεί πάρα πολύ στη μίξη και αυτό είναι το καλό low end.Το low end αν μπορώ να το αποδώσω στα Ελληνικά είναι ο συνδυασμός της μπότας και του μπάσου.


Προσπαθούμε να πετύχουμε ένα πολύ ηχητικό αποτέλεσμα και όλα είναι κομμάτια του παζλ που προσπαθούμε να φτιάξουμε ,ώστε στο τέλος να έχουμε ένα τραγούδι έτοιμο να το μοιραστούμε με τον κόσμο.


1ος τρόπος


  • Αν έχεις μια βιβλιοθήκη με ήχους και δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει ,μπορείς απλά να πάρεις ένα δείγμα από μπότα και να το βάλεις σε ένα καινούριο κανάλι audio ακριβώς κάτω από το κανάλι της μπότας που έχεις στο τραγούδι σου. Με αυτό τον τρόπο αποκτάς περισσότερο όγκο στη μπότα σου με πιο “γεμάτο” ήχο .Απλά με μια κίνηση.


2ος τρόπος


  • Παίρνουμε ένα απλό EQ και προσπαθούμε να αναδείξουμε την συχνότητα που θα δώσει boost στη μπόα μας.Ψάχνουμε ανάμεσα στα 50 με 100 Hz και όταν βρούμε τη συχνότητα που θέλουμε την ανεβάζουμε κατα 6 dB .Η επόμενη κίνηση μας είναι να βρούμε κάπου ανάμεσα στα 200-500 Hz την συχνότητα που κάνει την μπότα μας να ακούγεται σαν να είναι μέσα σε κουτί ,και εκεί κόβουμε την συχνότητα αυτή περίπου 3 dB.